Direktorka Tanjuga kažnjena zbog nedolaska na ročište

Direktorka novinske agencije Tanjug Branka Đukić kažnjena je sa 30.000 dinara zbog nedolaska na saslušanje, po tužbi Jasminke Kocijan za dokazivanje zlostavljanja na radu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Sudija Višeg suda u Beogradu Mirjana Grujić konstatovala je da se Đukićeva, kao odgovorno lice tuženog i zlostavljač, kako se navodi u tužbi, dva puta nije pojavila kao svedok, dostavljajući lekarsko opravdanje iz Urgentnog centra "u kome se navode iste zdravstvene smetnje koje se javljaju dan uoči ročišta".

Iako je advokat dostavio lekarsko opravdanje, sudija je donela rešenje o novčanom kažnjavanju koje će biti dostavljeno uz poziv za novo ročište, koje je zakazano za 12. septembar u Višem sudu.

Jasminka Kocijan podnela je tužbu protiv Branke Đukić u martu 2014. godine, jer je zbog jednog komentara o tadašnjem prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću dobila od poslodavca ponudu za premeštaj na "niže" radno mesto.

Kocijanova je 5. februara 2014. godine na društvenoj mreži Fejsbuk komentarisala akciju spasavanja zavejanih u Feketiću, u kome je napisala "da Štab za vanredne situacije nije dao Crvenom krstu da spasava zavejane do dolaska Vučića".

Jasminka Kocijan je došla u Tanjug u novembru 2012. godine na mesto urednika Multimedije, navodi se u saopštenju UNS-a. Odlukom Vlade Srbije od 3. novembra 2015. godine, novinska agencija Tanug je ukinuta, ali ona i dalje normalno radi, iako službenih tumačenja o nastaloj situaciji nema.

  • Podsetnik

    22.06.2016 00:18
    A šta je sa Bokanom i suđenjem za kupovinu glasova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.