Uhapšen osumnjičeni za krađu oružja sa sajma

Novosadska policija u petak je uhapsila Slobodana Subotića (28) iz Vrbasa zbog sumnje da je ukrao veću količinu oružja sa Novosadskog sajma.

Novosadska policija u petak je uhapsila Slobodana Subotića (28) iz Vrbasa zbog sumnje da je ukrao veću količinu oružja sa Novosadskog sajma, rekao je zamenik načelnika novosadske policije Stevan Krstić.

Krstić je naveo da je policija prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla ukradeno oružje. Osumnjičeni je zadržan u policijskom pritvoru i u subotu će biti priveden istražnom sudiji.

Oružje je ukradeno u petak, 1. oktobra, iz Hale 1 gde se održavao Međunarodni sajam lova i ribolova. Krađa se dogodila oko pet sati ujutro, a pljačkaš je zapretio pištoljem radniku obezbeđenja koji je čuvao otvoren prostor, a potom je pobegao. Ukradeno je oko 40 pištolja, najviše sa štanda kragujevačke "Zastave". Između ostalog, ukraden je i pištolj čija je vrednost 8.500 evra.

Veoma vredno oružje, kao što je puška "firling" čija je cena oko 45.000 evra lopov nije dirao. Svo oružje je osigurano.

Slabo čuvano oružje

Štandove sa oružjem na Sajmu lova i ribolova čuvao je jedan nenaoružan radnik obezbeđenja.

"U noćnom režimu obezbeđenje Sajma sve hale imaju noćne čuvare koji su zaključani u našem izložbenom prostoru i koji nisu naoružani, već se samo brinu o tome da ne izbije požar i, u slučaju da se tako nešto dogodi, da mogu da dojave", rekla je nakon pljačke za Radio 021 direktorka marketinga sajma Marijeta Lazor.

Lopov od pre poznat policiji

Slobodan Subotić je već hapšen i osuđivan zbog više krivičnih dela. U zatvoru je ukupno proveo oko četiri godine, a osuđivan je zbog krađe, provale, i posedovanja narkotika. Pre više od godinu dana je u tuči u jednom kafiću u Vrbasu zadobio teške telesne povrede.

  • Rina

    09.10.2010 23:04
    Obezbednjenje
    Ako N.S. Sajam zeli da im izlagaci dodjum, morali bi se pozabaviti obezbedjenjem eksponata.
  • boco

    09.10.2010 10:29
    kako ??
    Koliko je njih bilo ? Kako neko moze da ukrade 40 pistolja i bezi. Koliko je onda tezak jedan pistolj ??? Sve je to malo cudno. Obezbedjenje na sajmu oruzja nenaoruzano i sluzi samo za dojavu o pozaru. Sve to treba pokaznajvati od direktora sajma i zaposlenih u njemu do onog ko im je dao dozvolu da ga tako neobezbedjenog i odrzavaju.Verovatno je blo ko mogao doci uzeti bart jedan pistolj i otici, o ovaj cuvar javlja samo kad je pozar. Sta da je neko ubijen ili povredjen s tim pistoljima. A sa druge strane u gardu me kazni za to sto dete od osam godina nije bilo vezamno na zadnjem sedistu u automobilu, gde dozvoljena brzina nije veca od 50 km na sat. TOLIKO.
    Znam da od ovog komentara nema nista, ali sam bar nesto napisao.
  • jatzans

    08.10.2010 16:57
    Pa otkud iz Vrbasa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija