Arežina tužio RTV zbog nezakonite smene

Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je Slobodan Arežina Osnovnom sudu u Novom Sadu podneo tužbu protiv Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog nezakonite smene sa mesta programskog direktora ove medijske kuće.

U tužbi se navodi da je njegova smena, 4. maja, bila u suprotnosti sa Zakonom o javnim medijskim servisima i odredbama statuta Javne medijske ustanove RTV i zahteva se njeno poništenje.

U tužbi se zahteva i poništenje aneksa ugovora o radu kojom je Arežina premešten na drugo radno mesto, odnosno zahteva se njegov povratak na mesto direktora programa RTV.

Zastupnik Slobodana Arežine, advokatska kancelarija Beljanski, u tužbi navodi da je objavljivanjem saopštenja Upravnog odbora RTV povodom smene programskog direktora, a koje je zasnovano na netačnim informacijama, naneta šteta tužiočevom profesionalnom ugledu.

NDNV podseća da su "zbog nezakonite, političke smene Slobodana Arežine javno protestovali urednici, novinari i drugi zaposleni u ovoj medijskoj kući".

Arežina je na funkciju programskog direktora izabran na javnom konkursu na četvorogodišnji mandat, a smenjen je nakon godinu dana sa lažnim obrazloženjem, ističe NDNV.

  • Idiot

    10.07.2016 11:43
    objasnite nezavisni novinari
    Može li se Arežina ikako zakonito smeniti ?
    Ili su sve smene Arežine nezakonite?
    Nešto kao stečeno pravo biti urednik i direktor doživotno?
    Koliko takvih nezamenljivih Arežina imamo U Srbiji?
  • Privatnik

    10.07.2016 09:54
    Lepo li je u Srbiji raditi u javnom sektoru.Bilo šta.
    Kada te jednom zaposle otkaza nema.Državna platica debela ladovina i sigurica. Sada sam saznao da postoji i zagarantovano pravo da budeš doživotni direktor ili urednik programa.
    Jednom državni uposlenik-doživotna državna apanaža!
    Bruto zarade i ne objavljuju.Primaju apanaže po više osnova i sa sto razloga, a objavljuju samo iznose neto plate.
  • Pera

    10.07.2016 09:35
    Da li si tužio Avalu, Fox i ostale koji su te otpustili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.