RHMZ: Upozorenje zbog visokih temperatura

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije zbog veoma toplog vremena, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, koje važi danas i sutra u celoj zemlji, a u četvrtak, 14. jula, u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Po podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na jugozapadu Srbije biće kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), a u ostalim krajevima slab vetar, promenljivog smera.

Najniža temperatura od 13 do 20 stepeni, a najviša od 34 do 37 stepeni.

U Srbiji će u sredu, prema izgledima vremena za sedam dana, do 19. jula, biti pretežno sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura od 34 do 38 stepeni. U donjem Podunavlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar (topla košava). Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u četvrtak do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se osveženje, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Od petka do kraja sedmice promenljivo oblačno i znatno svežije sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova. Od ponedeljka pretežno sunčano uz postepen porast temperature, saopštio je RHMZ.

AMSS: Ne putovati u najtoplijem delu dana

Zbog visokih temperatura koje će prelaziti 35 stepeni, vozačima se savetuje da prave pauze u vožnji i izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Zbog sanacije kolovoza, izmenjen je saobraćaj na deonici Cerova - Sopot, kod sela Temska, što će trajati do 16. jula, navodi se u saopštenju.

U okviru izgradnje robne kuće "Ikea", do 15. jula, izvodiće se radovi na izmeštanju dalekovoda na deonici posle naplatne stanice Bubanj Potok do Tranšpeda, u smeru Beograd - Niš i Niš - Beograd. Na deonici Ivanjica - Ušće, režim saobraćaja je izmenjen zbog radova na sanaciji klizišta "Aleksići".

Kako se navodi, saobraćaj će, zbog radova na održavanju, do 23. jula u periodu od 8 do 16 časova biti izmenjen i na delu autoputa od petlje Horgoš do petlje Subotica sever, a za to vreme vozila će se preusmeravati sa preticajne na voznu i zaustavnu traku, u smeru ka Novom Sadu.

  • Zivan

    12.07.2016 08:37
    Pocnimo se navikavati na vremenske prilike kakve ce narednih godina biti sve ccesce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.