Isplata otpremnina za 700 radnika Fijata od 28. jula

Predsednik samostalnog sindikata fabrike Fiat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu Zoran Marković izjavio je danas da se za isplatu otpremnina i odlazak iz fabrike izjasnilo oko 700 radnika, odnosno da će od 3.200 radnika ostati njih 2.500.

"Sa gorkim ukusom u ustima moram da saopštim da je socijalni program završen", rekao je Marković i dodao da će isplata opremnina početi 28. jula i da će one iznositi od 4.800 evra do 14.000 evra.

On je kazao da je prema njegovim saznanjima iz Fijatovih kooperantskih firmi u Srbiji otišlo oko 600 radnika, zbog smanjene proizvodnje.

Marković je u Kragujevcu rekao da je kompanija već prešla na rad u dve smene umesto u tri i da će se dnevno proizvoditi više od 400 automobila.

Teme

fijat
  • zvonko.janicijevic@g

    14.07.2016 08:06
    zvonko iz slovenije
    još nešto bi vam rad napisal?
    srbija bi imala dosta posla ako bi bili interesovani meneđeri ali do toga nema ništa.evropa i amerika koji ja svaki dan sam na liniji bi srbija i državne fabrike imale dosta posla.najviše gradevinska predozeča niske i visoke gradnje,jako bude posla u južnoj ameriki.puno budejo imali posla evropska unija na raznih brodoliščih,visoke i niske gradneje konstrucije.železare bi imali dosta posla.to bi mogli raditi i ostvoriti dodatan priizvod.ako zastava kragujevac ima mešinerije onda bi se moralo bilo šta raditi.samo moraš imati pametno glavo.zvonko iz slovenije sad je na odmoru po južni ameriki
  • zvonko.janicijevic@g

    14.07.2016 07:58
    zvonko iz slovenije
    moral sam se odzvati na zastava kragujevac?
    moja pokojna majka je gradila posle 2.sveckog rata ta zastava kragujevac.to so radili bratstvi i edinstvo.moja pokojna majka je bila partizan užičke republike i je puno znala šta se je đogađalo od 1940 do 1945.posle rata je radila u skupčini SFRJ.sve je znala i nama je puno pričala kako je sakrivala svoje brača i sestre koji so imali velike funcije i sad jih imajo.toliko u tome šta se tiče odpravnine 0d 4.500.do 14.000-eur to meni ništa ne znači,ovi radniki nikada više neče dobiti poso u kragujevco.mesto,da so dali odpravnino za ove radnike bi moral direktor zastave kragujevac uvložiti za novi RAZVOJ,za NOVA RADNA MESTA i za otvoreni trg u svetu.ja kao meneđer moram imati plan za budučnost i za razvoj fabrike i za razvoj radnike otvoriti nova radna mesta i se otvoriti u svetu.to je zakon evrope i sveta.ja sam više puta molijo g.predsednika vlade,da sam pripreman pomognoti zastava kragujevac.jako sam povezan sa raznima ištetucijam,evropski banaka za razvoj i tako dalje.gospodin vučić još danas nije dal odgovora,ja mislim,da on ima drugo korist,mi znamo ali nečemo to pisati.nismo toliko glupi šta se radi.ja sam prošo sveta i znam šta smem šta nesmem.sam poreklo srbin i se nigde nisam dal.dragi moj kragujevac jako bi vama pomogo ali mi to oblast srbije nedozvoli.zvonko iz slovenije sad sam na odmoru po južni ameriki
  • poreski obveznik

    12.07.2016 23:10
    Da li ćemo ikad saznati iz kojih fondova će biti isplaćena otpremnina.
    Nadam se da ovaj put neće na teret gradjana , a šta ako ako se pogrešno nadam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.