Članovi komisija primali 20.000 dinara po satu

Članovi komisija pojedinih lokalnih samouprava i gradova svakog meseca dobijaju novac za posao koji ne rade.
Tokom kontrole revizori su ustanovili da su članovi četiri komisije u Merošini isplaćivani svakog meseca, a da za godinu dana nisu održali nijednu sednicu. Za to su dobili 3,8 miliona dinara. Ista situacija je zabeležena i u Žitorađi, gde su članovi stalnih radnih tela za svoj "rad" dobili 3,7 miliona dinara.
 
Analiza revizora otkrila je i verovatno najplaćenije ljude u državi. Naime, članovi Komisije za kadrovska i administrativna pitanja u Rumi održali su 14 sednica u 2014. godini i za to im je isplaćeno više od 980.000 dinara, piše Blic. Taj novac su dobili za ukupno sedam sati radi, što znači da je rad svakog od sedam članova komisije po satu plaćen 20.000 dinara. Njihova najduža sednica trajala je sat i po, a najkraća svega pet minuta. 
 
Prema rečima Nemanje Nenadića iz Transparentnosti Srbija, iza takve prakse najčešće stoji podmirivanje stranačkih i političkih apetita.
 
"To je očigledno jer su mnogi na taj način zaobilazili ograničenja povećanja zarada. Pre više od 10 godina podmirivanje stranačkih apetita je uglavnom išlo preko zapošljavanja u javnim preduzećima i državnoj službi, a kako se taj prostor smanjivao, traženi su drugi modaliteti", objašnjava on.
 
Tome u prilog ide i podatak da troškovi za rad komisija rastu iz godine u godinu. Tako je u Šapcu 2013. godine za rad komisija potrošeno oko 2,5 miliona dinara, a dve godine kasnije čak pet puta više.
  • Nik

    15.07.2016 17:32
    A zasto nas bas tako kradete? Pa da li je moguce da ja koji imam dobro placen sat citam ovo i da je to cak 10 puta vise od mog radnog sata? Ja 15 godina sticem zanat i znanje za tako nesto... Molim vas nemojte bas tako da s***** po narodu, inace odosmo svi, pa nek vam poreze placaju ovi sto glasaju za vas. Onda nece bit para za ovakvo nesto.
  • Zivan

    15.07.2016 14:39
    Nevesti prikrivena kradja budjetskog novca a u dzepove stranackih aktivista i celnika...
  • Yioll

    15.07.2016 14:14
    Ko ovde ne poludi taj nije normalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija