FOTO: U "Putevima Srbije" plata smanjena svima, osim direktoru

Svi zaposleni u preduzeću "Putevi Srbije", osim prvog čoveka Zorana Drobnjaka, primili su u januaru ove godine niže plate nego u 2015. godini.

U informatoru o radu preduzeća za 2016. godinu stoji da su plate smanjene i ljudima na funkciji, ali i spremačicama koje su, umesto 22.124 dinara, dobile 18.900 dinara, što je plata niža od minimalca u Srbiji. I Drobnjakovom zameniku smanjena je plata, za čak 31.455 dinara, dok je direktor uredno primio svojih 153.000 dinara.

Međutim, Drobnjak ističe da su radnici preduzeća dobili manju platu samo u januaru jer, kako kaže, plan poslovanja za 2016. godinu tada nije usvojen. Međutim, i za to je kriv Drobnjak - on je pokušao da u budžet firme za ovu godinu uknjiži šest milijardi dinara više iz državne kase. Vlada to nije prihvatila, kao ni plan poslovanja tog preduzeća. Zato su smanjene plate.

"Ja primam fiksnu platu, koju određuje upravni odbor. Zato meni nije smanjeno. Radnicima je plata uplaćena u manjem iznosu do usvajanja plana poslovanja, nakon čega im je razlika vraćena", objašnjava Drobnjak.

Zoran Drobnjak je na čelu "Puteva Srbije" još od 2007. godine. S mesta direktora razrešen je 27. decembra 2011. godine i postavljen za v.d. direktora. Taj mandat istekao mu je 28. novembra 2013, a samo dan kasnije Vlada ga je ponovo imenovala. Period od šest meseci, koliko je trebalo da ostane na toj poziciji, istekao je u maju 2014. godine, a on je na toj funkciji ostao bez ponovnog imenovanja. Kako navodi, on nije jedini v.d. direktor u javnim preduzećima i nakon isteka mandata, a svoju poziciju "smatra legalnom".

"Javni konkurs raspisan je 2013. godine, ali nije uspeo. Sada bi trebalo da bude raspisan novi", navodi Drobnjak.

  • Zivan

    20.07.2016 07:50
    Pa zar nisu montipajtonovci lansirali princip da pljacckassi kradu od siromassnih i ukradeno dele bogatima...
  • ninica

    19.07.2016 23:04
    A kako ja mogu da radim i ne dobijam platu 12 meseci????Ko bi rekao da kuca kao sto je STYLOS GROUP(AMB GRAFIKA) moze da se koristi prevarama a bili omiljeni u bivsoj DS vlasti.Tender je bilo nemoguce bilo gde podneti ako je Stylos u prici.Morala sam prosli mesec dati otkaz posto mi nije uplaceno ni osiguranje,,a nemam od cega da zivim.Gde su te inspekcije da to ispitaju???Kako mogu raditi a da ne dobijem bar platnu listu?Kad ce u ovoj drzavi biti zakon da se plata i porez moraju uplatiti isti dan, a ko nemoze naravno katanac...
  • Pa

    19.07.2016 19:52
    samo
    Pa samo što je spremačicama dao plate niže od propisanog Zakonskog minimalca (kako je i sam priznao) on mora da prekršajno odgovara i plati novčanu kaznu. ŠTA RADI TA INSPEKCIJA RADA?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.