Za one koji su uplatili letovanje u Turskoj nema vraćanja novca?

Turisti koji su uplatili aranžmane za Tursku neće moći da dobiju novac nazad, ukoliko odustanu od letovanja.

Ovo je zaključak današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva turizma, turističkih agencija, sektora za zaštitu potrošača i Nacionalne asocijacije turističkih agencija.


Nema prepreka za letovanje u Turskoj

Predstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se na današnjem sastanku da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

On je rekao da su se učesnici sastanka složili da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj, a rečeno je i da neće biti zvaničnih zabrana države da se putuje u tu zemlju.

"Turisti mogu da putuju u Tursku, nema razloga da se otkazuju aranžmani", rekao je Lainović i dodao da se potvrdjeno da na destinacijima nema problema i da putnici mogu da se osećaju bezbedno.

On je rekao i da je samo mali broj putnika odustao od letovanja i da agencije imaju samo pet do sedam odsto otkaza putovanja. "U ovoj sezoni prodato je 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati", rekao je Lainović.

Pošto nema zvaničnih zabrana putnici sami odlučuju da li će otići na uplaćeno letovanje, a turistička agencija putnicima može da vrati novac samo u slučaju da postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili da se proglasi vanredno stanje na destinaciji.

Svi aerodromi u Turskoj otvoreni, letuje se bez problema

Nakon neuspelog pokušaja vojnog udara u Turskoj, svi aerodromi u toj zemlji su otvoreni za saobraćaj, saopštila je beogradska Kancelarija za kulturu i turizam Republike Turske.

U saopštenju turskog ministarstva dostavljenom medijima se navodi da su svi aerodromi u Turskoj ponovo otvoreni i da nastavljaju normalno da rade. Takođe, dodaje se da državljani Turske, kao i strani državljani koji se nalaze u turskim letovalištima (Antalija, Mugla, Izmir) nisu bili u nezgodnim situacijama.

"Hoteli, odmarališta i rizorti u Turskoj obavljaju svoje usluge na visokom nivou i nastavljaju sa svojim radom", navodi se u saopštenju.

  • Sve propalo

    20.07.2016 13:08
    Biće jeftinije slati avione o trošku države i na poziv ambasada, da se spasu ljudi kasnije.
    Očigledno je, o, da li očigledno da su u državi, u Ministarstvu turizma popustili pod stimulansom agencija.
    Ne zaboravimo - mnoge od njih se osnuju početkom godine, prevare ljude, pa iduće godine se osnivaju nove.
    Čarobni srpski zakon dozvoljava da ako firma promeni ime - ne snosi nikakve psoledice povodom legalnih sudskih tužbi od prethodne firme.
    Dražava dizajnirana za prevarante i lopove.
    Ovim postupkom pokazuje koliko joj je uopšte stalo do građana.
    Ko ono reče Mrš, državo? U pravu je.
    E, sad mi je jasan jedan moj davni san, oko neodazivanja budućoj mobilizaciji.
  • posmatrac

    19.07.2016 19:41
    Nije mi jasno kako je neko uopste mogao da uplati aranzman za Tr ovog leta. Pa bombe i druge neprilike tamo ne traju od prekjuce. Doduse nije ih bilo u letovalistima tri, cetiri godine, ali za mene je i ovo sasvim dovoljan razlog da tu zemlju zaobidjem u sirokom luku.
  • /

    19.07.2016 17:51
    /
    a pre neki dan ste zvali idiotima one koji nisu otkazali pit

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.