Ukinuta presuda još jednom pripadniku Šarićeve grupe

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu još jednom saradniku Darka Šarića, Mihajlu Đokoviću, koji je u oktobru prošle godine bio osuđen na 11 godina zatvora zbog trgovine kokainom i naložio da mu se suđenje ponovi.

Ista odluka nedavno je doneta i u slučaju Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, pa bi moglo da se desi da ovi slučajevi budu objedinjeni na ponovljenom suđenju.

Po naložgu Apelacionog suda, prvostepena presuda Dudiću je obuhvaćena bitnom povredom odredaba krivičnog postupka jer u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a oni koji su dati su potpuno nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužžno.

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je letos prvostepeno osuđena, jer je tek u maju 2015. godine izručen iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega, takođe zbog šverca kokaina.

On se optužnicom tereti da je početkom 2006. godine postao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je delovala do 15. oktobra 2009. godine na teritoriji Srbije, višše zemalja SFRJ, zapadne Evrope i Južžne Amerike, a koju su organizovali Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović i sada pokojni Dragan Dudić zvani Fric.

Optužen je za krijumčarenje 1.825 tona kokaina iz Argentine, dok se cela optužnica protiv više od 20 pripadnika Šarićeve grupe odnosi na krijumčarenje ukupno 5,7 tona droge, pored Argentine i iz Brazila i Urugvaja.

  • ns

    21.07.2016 14:48
    Siguran sam da preposteni SNS kadrovi nemaju nikakve veze sa ovim oslobadjanjem kriminalaca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.