Inspekcija češlja dom za ometene zbog teških povreda deteta

Inspekcija Ministarstva rada pokrenula je nadzor u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju u Šapcu, gde je jedna devojčica povređena.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavljuje da će odgovorni snositi posledice, ukoliko se utvrde propusti u radu.
 
Slučaj je u javnost iznela majka devojčice Olivera Perić Micanović, koja je objavila fotografije ćerkinih povreda, tražeći podršku javnosti da se otkriju krivci.
 
Majka kaže i da unapred nikoga ne osuđuju.
 
"Verujemo da je u tom kolektivu većina korektnog osoblja, ali verovatno kao i u svakom drugom ima ljudi koji nesavesno obavljaju svoj posao. Nemoguće je da se četvrti put dešava sličan problem, a da niko nije odgovoran", naglasila je ona.
 
Gradonačelnik Šapca je rekao danas da čeka zvanični izveštaj uprave šta se zapravo desilo.
 
"Očekujem da ukoliko se utvrdi bilo kakva greška u postupanju zaposlenih ili rukovodstva, da će oni koji su takvu grešku napravili snositi odgovornost za to", rekao je Zelenović.
 
Zelenović tvrdi da Dom za autističnu decu i Dnevni boravak za decu sa mentalnim smetnjama već pet godina funkcionišu na najbolji mogući način i da zaposleni u domu rade posao sa velikom odgovornošću.
 
"Očekujem da mi direktor Centra za socijalni rad i uprava Doma do utorka dostave izveštaj šta se tačno dogodilo", naglasio je Želenović.
 
Nadzor u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kako bi se utvrdilo kako je dete povređeno, pokrenula je Inspekcija Ministarstva rada, čiji zaposleni kažu daje Dnevni boravak u nadležnosti lokalne samouprave, a da ministarstvo izdaje dozvolu i licencu za rad.
 
Majka povređene devojčice kaže da se nada da će problem biti rešen ne samo u interesu njihovog deteta, već i ostale dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija