Ostavka Sande Rašković Ivić na mesto predsednice DSS-a

Sanda Rašković Ivić podnela je danas ostavku na mesto predsednice Demokratske stranke Srbije.
Kako je rekla novinarima u Skupštini Srbije, ostavku je podnela zbog načelnog neslaganja oko formiranja lokalnih koalicija, naročito u centralnim beogradskim opštinama u kojima je koalicija napravljena sa Srpskom naprednom strankom (SNS). Ona je dodala da ostaje u DSS i da će i dalje biti poslanica, ali da DSS na skupštini stranke mora da odluči kojim putem želi da ide.
 
"Da bismo bili prava demokratska stranka neophodno je da se raspiše skupština stranke na kojoj će se raspravljati o programu i rukovodstvu", rekla je Rašković Ivić. Ona je kazala i da će skupština stranke biti zakazana za jesen, jer ne namerava "da šest meseci bude predsednica DSS u tehničkom mandatu".
 
Upitana da li će biti kandidat za predsednika stranke, rekla je: "Videćemo".
 
Rašković Ivić je kazala i da ona ostaje na strani grupe u DSS-u koja se protivi koalicijama sa SNS, da se tome protivila i kada je formirana vlast u beogradskim opštinama Voždovac i Vračar, ali da je preglasana.
  • mems

    29.07.2016 18:56
    @svilar
    Da li ste mislili da ih je zaduzio finansijski, uveo ih u bulu?
  • Svilar

    29.07.2016 16:08
    On
    ce naslediti Sandu,zasluzio je....i zaduzio je DSS,ne samo u Novom Sadu....
  • Vamp

    29.07.2016 12:43
    A Borko Ilić? Kad će podneti odgovornost za katastrofalni rezultat u NS i APV? Smenjujte ga više. Uništio je DSS u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.