Kažnjeno 15 zaposlenih u Železnicama zbog zalutalog voza, među njima direktori

Petnaest zaposlenih na srpskim železnicama kažnjeni su zbog incidenta koji se dogodio 21. jula kada je putnički voz iz Niša u Ripnju prebačen na slepi kolosek, saopštili su danas "Železnice Srbije" i "Srbijavoz".
U zajedničkom saopštenju navedeno je da su smanjenjem plate kažnjena sedmorica zaposlenih u "Infrastrukturi železnice Srbije", među kojima trojica direktora sektora i rukovodioci železničkog čvora Beograd.
 
Dvojica zaposlenih premeštena su na niža radna mesta, dok su dva radnika dobila upozorenje na postojanje razloga za otkaz Ugovora o radu zbog počinjenih propusta.
 
Zbog neorganizovanja alternativnog prevoza od Ripnja do Beograda putnicima iz ovog voza, "Srbijavoz" je kaznila smanjem plate četvoro zaposlenih, na čelu sa pomoćnikom direktora sektora.
 
Brzi voz "Morava" koji je 21. jula krenuo iz Niša ka Beogradu, iz nepoznatih razloga na stanici u Ripnju skrenuo je na slepi kolosek, ali niko od putnika nije povređen. Mašinovođa je uspeo da ukoči pre udara u stari napušteni vagon.
 
Putnici su morali da prekinu putovanje vozom i da ostatak puta do Beograda nastave kako se ko snađe. Kako kažu, niko od zaposlenih na železnici nije im se našao, bili su prepušteni sami sebi, iako su karte uredno platili.
  • Beda

    31.07.2016 16:39
    Obični smrtnici
    Običnim ljudima upozorenje i skidanje sa plate, a šefovima samo skidanje sa plate. Ovo je stvarno sramota.
  • neko

    31.07.2016 14:37
    A da li ce se ove kazne zaista i sprovesti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.