Šaroviću uslovna kazna za paljenje zastave SAD

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Nemanju Šarovića na uslovnu kaznu od mesec dana zatvora s rokom provere od godinu dana zbog paljenja zastave SAD u novembru 2012. godine, objavljeno je danas na sajtu tog suda.
Šarović je osuđen zbog krivičnog dela povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije.
 
Prvu presudu kojom je Šarović zbog ovog dela bio osuđen na godinu dana zatvora, Apelacioni sud je ukinuo i naložio da se suđenje ponovi.
 
Prvobitno je bio optužen za paljenje i zastava EU, NATO i Kosova na protestu održanom ispred Predsedništva Srbije u novembru 2012, povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju. U međuvremenu je tužilaštvo odustalo od optužbe za paljenje te tri zastave, jer "to nisu države pa nema krivičnog dela".
  • Jogi Letač

    02.08.2016 23:32
    Znači, ukor razrednog starešine. No, nisam ništa bolje ni očekivao.
  • Norma Lan

    02.08.2016 18:39
    Pa...
    Naš "sud" ga oslobađa, samo ne verujem da sme da izađe van granica ove "države"!
  • UKAZ

    02.08.2016 17:27
    Ovim ukazom ga Narodni sud rehabilituje i oslobađa, uz dužno izvinjenje zbog montiranih procesa od ranijih institucija koje su robovale gadnom okupatoru, koji nam je decu ubijao bombardujući nas s neba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.