Uhapšen vozač iz Pančeva osumnjičen za ratni zločin

Vozač iz Pančeva M.G. (52) završio je u splitskom zatvoru zbog sumnje da je 1992. godine počinio ratni zločin nad civilima u selu Smilčić kraj Benkovca u Hrvatskoj, javio je portal Index.hr.
M.G. se tereti da se kao milicajac SAO Krajine iživljavao nad starijim bračnim parom i naneo im teške povrede. Muškarcu je, prema optužnici, slomio tri rebra, a ženi jedno, za što postoji i medicinska dokumentacija.
 
Osumnjičeni je uhapšen u tom selu, gde je došao u posetu rodbini. Njegov branilac Luka Šušak rekao je da je on svojoj rodbini dolazio u posetu već 20-ak puta i da mu se ništa nije dogodilo.
 
On ima hrvatsko i srpsko državljanstvo. Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskog portala, negirao je da je počinio ratni zločin. 
 
Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija