Kovač: Bez poskupljenja šećera, uskoro i stabilizacija cena mesa

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Vesna Kovač izjavila je da se u narednim danima očekuje stabilizacija cena mesa.

Kovač je rekla i da nema razloga za poskupljenje šećera, te da je trenutna nestašica nastala zbog remonta šećerane.

"Rekli su nam da je u pitanju remont šećerana, tako da je trenutno bila nestašica u Jagodini, ali nema nikakvog razloga da poskupi šećer, jer ga ima dovoljno na srpskom tržištu", rekla je Kovač.

Ona je dodala da država nerado direktno interveniše na tržištu, već može samo da bude usmeravajući faktor za funkcionisanje tržišta.

"Ali, ukoliko dođe do poremećaja na tržištu bilo u pogledu snabdevenosti ili enormnog povećanja cena, država će intervenisati iz robnih rezervi, a u koliko ni to ne da zadovoljavajuće rezultate, svakako da ćemo ići merama za olakšanje uvoza, ili čak interventnog uvoza", rekla je ona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.