Ne može da se zaposli, jer joj je bivši gazda u zatvoru

Marija Prolović, koja je radila u turističkoj agenciji u Nišu, ne može da zasnuje novi radni odnos jer je vlasnik u zatvoru i njoj nema ko da prekine radni odnos.

Prolovićeva tvrdi da je vlasnik imenovao, bez njenog znanja, za šefa poslovnice i da je to tako ostalo iako agencija više ne postoji.

Ona kaže da problemi počinju krajem 2013, kada vlasnici prodaju "Unico travel", a nove gazde iz Beograda posle nekoliko meseci zatvaraju poslovnicu u Nišu i otvaraju je u Beogradu. Tada Prolovićevu stavljaju na mesto šefa bez njenog znanja, kako tvrdi, dok je u Nišu bila na trudničkom bolovanju.

"Bila sam na porodiljskom, koje mi nisu plaćali. I sada mi sve skupa duguju oko 300.000 dinara. Sada mi je važnije od toga da zasnujem stalni radni odnos, što je nemoguće. Vlasnik agencije Nenad Filipović je u zatvoru zbog prevare stotinu putnika za Grčku i Egipat, i meni sada nema ko da raskine ugovor", priča Marija za "Blic".

Majka dvoje dece, sa suprugom, iz Niša se preselila u Brus kod roditelja, gde kaže ima posla, ali niko ne može da je zaposli. Ona tvrdi da se obratila inspekciji rada, koja joj je rekla da se strpi i nezvanično joj preporučili da radi na crno.

  • dule

    08.08.2016 12:41
    @dragan

    Šta ne razumeš?

    Princip FTJP?

    Ili princip klanja vola zbog kile mesa, tj izmišljanja raznih besmislenih procedura i upitnika da bi se dao smisao svom poslu? Pri tom onda ljudi potroše 10 puta više para da bi to ispunili nego što taj birokrata zaradi ali ko o tome razmišlja.

    Gde ti živiš?
  • dragan

    08.08.2016 11:25
    ne razumem
    Ne razumem kako je zaposlena ako agencija ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija