Kosovo odbilo da izruči britanskog sveštenika optuženog za pedofiliju

Kosovski sud odbio je po drugi put da izruči britanskog sveštenika optuženog u njegovoj zemlji za seksualno zlostavljanje dece.

"Izručenje britanskog državljanina Endrjua Čarlsa Kingstona Sopera nije dozvoljeno jer postoji mogućnost da su optužbe na njegov račun zastarele", naveo je sud u Peći.

Soper ima 73 godine, a u bekstvu je od 2011. godine pošto je optužen za seksualno zlostavljanje pet učenika privatne katoličke škole Sveti Benedikt u zapadnom Londonu.

Sveštenik je priveden u maju u Peći, gde se krio od evropskog naloga za njegovo hapšenje koji je izdala Velika Britanija.

  • ko da je bitno

    09.08.2016 08:44
    Sta bre, "Kosovo odbilo", jesmo li vec odustali?
  • bb

    09.08.2016 07:46
    Kako rekoste da se zove taj pop sto neceju da ga izruce? Vjerica Radeta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija