Putnički vozovi na barskoj pruzi ponovo za mesec dana

Građevinari, projektanti i rudari pritekli su u pomoć železničarima kako bi se što pre otklonio odron u tunelu kod Prijepolja, koji je u nedelju obustavio železnički saobraćaja na tom delu barske pruge, izjavio je danas v.d. direktor Infrastrukture železnice Srbije Dušan Garibović i dodao da je putnički saobraćaj organizovan autobusom do Bijelog Polja, dok je teretni potpuno prekinut.
"Najoptimističnija varijanta je da će tunel biti prohodan za teretni saobraćaj za tri do četiri dana, a najpesimističnija krajem sledeće nedelje", rekao je Garibović dodajući da je teretni saobraćaj trenutno prioritet pošto sedam teretnih vozova čeka da prođe tim tunelom.
 
Putnički saobraćaj na tom delu barske pruge će biti obnovljen kada to bude potpuno bezbedno i očekuje se da će to biti za oko mesec dana.
 
Garibović je podsetio da je 7. avgusta oko 14 sati došlo do odrona u tunelu 130 između železničke stanice Prijepolje teretna i Lučice na barskoj pruzi zbog čega je prekinut putnički i teretni saobraćaj između Srbje i Crne Gore. Prema njegovim rečima, odron je napravio ozbiljan problem za privredu Srbije i Crne Gore, ali i za putnički saobraćaj, odnosno, sve koji putuju vozom na letovanje u Crnu Goru.
  • Zivan

    12.08.2016 22:22
    Pruga Beograd- Bar se stalno popravlja, vreme je malo da se poprave, a ne da se ukidaju, i pruge po Vojvodini, Vrssac- Zrenjanin, Novi Sad- Beccej, Sombor- Vrbas, Subotica- Senta, Zrenjenin- CCoka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.