Iz Gvantanama u Srbiju stiže još zatvorenika?

Nakon Muhamadija Davlatova i Mansura Ahmeda Sada El Dafija, koji su prebačeni iz američkog zatvora Gvantanamo početkom jula, uskoro će u Srbiju stići još nekoliko zatvorenika, piše "Politika".
List u diplomatskim izvorima u Vašingtonu saznaje da je reč o četiri pritvorenika i da će deo zatvorenika Gvantanama, u okviru akcije Vlade SAD da do kraja godine zatvori ovaj zatvor, biti prebačeno i na Kosovo.
 
U pokušaju da od Ambasade SAD u Beogradu dobije potvrdu ove informacije, "Politika" je dobila odgovor da je najbolje da "Vlada Srbije sama odgovori na pitanja o svojim planovima".
 
U odgovoru koji je stigao iz Ambasade SAD, Vlada Srbije je pohvaljena za, kako su je nazvali, humanitarnu akciju kojom je pomogla da se dvojica bivših zatvorenika presele u Srbiju.
 
Zahvalnost Beogradu uputio je posredstvom Viktorije Nuand predsednik SAD Barak Obama, kao i državni sekretar Džon Keri.
  • lILI MARLEN

    13.08.2016 19:24
    verica@lav
    Ako je istina da je rec uglavnom o ljudima koji su u ovom zatvoru proveli i po 14 godina bez sudjenja i presude onda oni i nisu nikakvi teoristi. A to da po volji Amerikanaca ljudi mogu da budu zatvoreni po 10,12 i vise godina bez ikakve krivice to mi Srbi najbolje znamo. Uopsteno gledajuci strucnjaci koje nam oni salju , a mi ih poslusno stavljamo na najvise polozaje ukljucujuci i ministarske nanose mnogo vise stete zemlji.
  • DjakoN

    13.08.2016 13:41
    tuga...
    Za bolje i nisamo,glasali ste sad uzivajte.. Samo napreDNO!
  • Sr Petrovic

    13.08.2016 13:25
    Olos na olos
    Taj olos ce da cuva nas olos od nas, samo da nam pukne film...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.