Dačić i Mrkonjić traže spomenik Slobodanu Miloševiću

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i njen počasni predsednik Milutin Mrkonjić najavili su da će od države tražiti da Miloševiću podigne spomenik.

Posle izjave Dačića da je u presudi Karadžiću, Tribunal u Hagu oslobodio Miloševića odgovornosti za ratne zločine u BiH, Mrkonjić kaže da je sada red da nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije dobije spomenik.

"Svi smo znali da Milošević nije kriv. On treba da dobije ulicu i spomenik u Beogradu. Ja ću to da zatražim na njegovom grobu za njegov rođendan 20. avgusta", rekao je Mrkonjić.

Na pitanje da li je očekivao da se do sada stvore uslovi da porodica Milošević dođe u Srbiju, Mrkonjić je rekao da je to očekivao, ali slabo ide.

"Pretpostavljam da ide u tom smeru. Vidim po izjavama nekih ministara, Dačića i još nekih", rekao je Mrkonjić.

  • Brus Vilis

    19.08.2016 10:14
    Jel reč o istom modelu krečnog spomenika koji je dobio Ivan Stambolić na Fruškoj gori? Vidim da su izvođači radova isti.
  • Vojvosadjan

    18.08.2016 15:18
    @JUGOSLAVIJA
    Vidim ti si izuzetno pismen.. nebi, neznate... razdvoj to pa pricaj nekome nesto.
  • Vojvodjanin

    18.08.2016 14:15
    Srbija - dolina spomenika
    Ako bas hoce, neka ga naprave, najbolje bi bilo u Zagrebu ili Pristini (mada i Sarajevo, Podgorica, Ljubljana i Skoplje nisu lose lokacije), u Srbiiji ima sasvim dovoljno spomenika Milosevicu.
    Prodjite kroz industrijske zone koje izgledaju kao posle apokalipse - to je spomenik Milosevicu. Pogledajte kolektine centre i divlja naselja gde su se skucile izbeglice - to je spomenik Milosevicu. Izvadite onu novcanicu od 200 hiljada milijardi sa J. J. Zmajem (sram ga bilo, gada bezobraznog, sto nije stavio svoju Miru na tu novcanicu) - to je spomenik Milosevicu.
    Podjite u inostranstvo i slusajte da su Srbi genocidan i zlocinacki narod - to je spomenik Milosevicu. Obidjite grobove svojih najmilijih koji su umrli od raka izazvanog osiromasenim uranijumom - to je spomenik Milosevicu.
    Pogledajte rijalitije na TV, nije bitno da li su u pitanju Parovi, Farma, Skupstina, Ekspoze, Teska rec - to je spomenik Milosevicu.
    Otidjite u bilo koju javnu ustanovu u kojoj se nakotilo partijskih kadrova kao kusih pasa - to je spomenik Milosevicu. Cela ova jadna, unistena, osakacena, opljackana, ponizena, zaglupljena, uvaljana u blato i na svaki zamislivi nacin opoganjena Srbija - to je spomenik Milosevicu.
    Vojvodina mora da se otcepi od Srbije ako misli da prezivi kao nukleus iz kojeg je niklo srpsko nacionalno bice. Nema govora o referendumima i izborima, onako kako su Srbijanci i njihovi trabanti preuzeli vlast, tako ih treba i oterati. Inace ce i Vojvodina biti spomenik Milosevicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.