"Najave o rehabilitaciji Miloševića su skandalozne"

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović osudio je najave o političkoj rehabilitaciji Slobodana Milosevića.
On je naveo da su takve najave "provokatorske i skandalozne". "Naknadna pamet i mantra da će Miloševiću suditi istorija i vreme samo su pokušaj prikrivanja činjenica zločinačke politike koju je vodio taj čovek u godinama najvećeg stradanja, nazadovanja, uništavanja građana Srbije", ocenio je Omerović.
 
On smatra da su građani Srbije presudili na izborima 2000. godine, a izmišljanja i pogrešna čitanja i tumačenja delova presude Haškog suda "ne mogu i neće nikada osloboditi Miloševića krivice za stotine hiljada ljudi koji su stradali zbog njega i njegove politike".
 
"Pogubnost te politike dokazali su i pokazali i vreme i istorija i građani. To je bila politika zločina, ubijanja i sopstvenih građana, politika po kojoj Srbija navodno nije bila u ratu, a sahranjivala je svoju mladost", naveo je Omerović.
 
LDP: Dačić je ćutao kada je Milošević hapšen
 
LDP navodi da je Ivica Dačić, danas najglasniji u pokušaju rehabilitacije Slobodana Miloševića i njegove zločinačke politike, ćutao o Miloševiću kada je hapšen. Takođe, navode da Dačić nije imao ništa protiv kada su Hagu izručeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić.
 
LDP smatra da su pokušaji prekrajanja istorije i relativizacije zločina devedesetih maligni ne samo zbog vraćanja Srbije na pozicije iz najcrnjeg perioda novije istorije i konstantnog dizanja tenzija u regionu, nego i zbog onemogućavanja zemlje da u takvoj atmosferi reši bilo koji od problema koji stoje između nas i mirne, stabilne budućnosti, boljeg i normalnijeg života, normalizacije odnosa u regionu i članstva u EU.
 
"Dan u kojem se, sa jedne strane, najviši državni funkcioneri sreću sa Džozefom Bajdenom, potpredsednikom SAD, dok, sa druge strane, članovi novoizabrane vlade rehabilituju Miloševića, govori o nekonzistentnosti državne politike koja će, bez ozbiljne promene sistema vrednosti i drugačijeg odnosa prema prošlosti, mandat sledeće vlade i još nekoliko godina pred nama potrošiti na tapkanje u mestu", navodi LDP.
  • svaba

    17.08.2016 04:12
    optuzujem
    ga i njegove navijace sto mi je oteo domovinu yu
  • Đunta

    16.08.2016 21:03
    @Grgolj
    Slažem se sa vama. Ništa za dodati, samo baciti peglu i na lik i na delo pomenutog bankara, koji je Ustavom Srbije srušio, opljačkao i ubio Jugoslaviju.
  • Čvarkov

    16.08.2016 19:01
    Krov je
    Kriv je i za poplave..maline kišu sneg vatru ,za sve je kriv .Jadna Srbijo....pokvareni smo do srži

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija