Oprez, policija u "presretačima" sutra meri brzinu i nivo alkohola

U ponedeljak, 22. avgust, počinje akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima.

Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 državi - 28 država članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), navodi se u saopštenju MUP.

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima Srbije. Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim "presretačima".

"Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere", poručuju u MUP.

  • hmm

    21.08.2016 14:55
    bilo bi super kada bi policija imala neke uređaje za merenje buke i ograničenja, pa za te tandrkavce da ih zaustavi, dobar dan molim vas startujte vozilo a-ha auto vam se čuje kao tenk, tehnički neispravno vozilo, parkirajte ovde, isključeni ste iz saobraćaja itd.

    od pojedinaca kojima je ložana da cela mesna zajednica zna kada dolaze i odlaze i onih koje baš briga da li im je auto ispravan, naročito u 2 noću ne može da se spava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.