Dačić: O Miloševiću pričaju oni koji nemaju šta drugo da kažu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su nedavne izjave o Slobodanu Miloševiću, osim nekoliko o Haškom tribunalu, bile predmet kampanje "onih koji nemaju šta drugo da kažu", kao i da zbog izjava o Miloševiću nije bilo kritika premijera.

"Premijer nas nije kritikovao zbog nedavnih izjava o Miloševiću", rekao je Dačić, ocenjujući da je sve bilo predmet političke kampanje "onih stranaka koje žive na Miloševiću, iako je on umro".

Dajući izjave o Miloševiću, kako je rekao, govorio je o pravno-političkim posledicama presuda u Haškom tribunalu za interese Srbije. "Ja ne živim na Miloševiću. Ja sam taj koji je reformisao SPS, ja ne idem i ne slavim to, između ostalog i zato što je Mira Marković meni zabranila da dođem na njegovu sahranu. Mi smo našu partiju sačuvali, za razliku od njene", rekao je Dačić.

On je uputio kritiku Vuku Draškoviću i Rasimu Ljajiću.

"Drašković napada mene da sam ratna garda Miloševića. On, koji je formirao Srpsku nacionalnu gardu i poslao je u Hrvatsku. Stranka Rasima Ljajića govori protiv mene, a svi se oni kriju iz Vučića", ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, to bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu Ljajića jer je, kako je Dačić istakao, u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao "dragi predsedniče".

"Moj predsednik je barem bio Milošević", dodao je Dačić, ističući da ponovo spominjanje Miloševića koriste oni koji nemaju šta drugo da kažu.

Dačić je dodao da je srećan što nigde nije ustanovljena činjenica da je Srbija bila deo udruženog zločinačkog poduhvata.

On je rekao da je za Srbiju velika stvar što u presudi Radovanu Karadžiću i ostalim haškim optuženicima nije nađen osnov da se Srbija optuži za etničko čišćenje.

"To je velika stvar jer smo imali tužbu Hrvatske, a možda ćemo imati ponovo problema sa BiH zato što se muslimanski političari pripremaju da obnove tužbu. Čuli ste i Tačija da oni najavlju tužbe. Zato su ovakve stvari za nas od značaja", rekao je Dačić.

On je poručio da priče o tome da li neko i na koji način vrednuje ulogu pojedinih političara, odnosno Slobodana Miloševića, nije predmet rada Ministarstva spoljnih poslova niti njega kao ministra.

"Milošević nije samo Milošević. On je bio predsednik Srbije i kroz njega se meri učešće Srbije i njena krivica ili ne. Ja sam uvek radostan kada neki Srbin ne bude optužen u Hagu", rekao je Dač

  • VladaN

    21.08.2016 19:14
    Bahati..
    ..Miloševićev "mali od palube". Želeo bi da opere svoj prljavi veš. Misli ako je Vučić sa lakoćom to uspeo da i on to može. Šta smo bogu zgrešili da nas ovakvi otpaci vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.