Presečen lanac krijumčarenja, pronađen 71 migrant

Pripadnici zajedničkih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije u saradnji sa Policijskom upravom u Vranju, u dva odvojena slučaja, presekli su još jedan lanac krijumčarenja ljudi i pronašli 71 migranta.

U selu Džep, opština Vladičin Han, 13. septembra ove godine, u vozilu "reno" švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M. I. (1988) iz okoline Vranja, pronadjeno je 50 migranata bez dokumenata.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, protiv M. I. je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden zameniku tužioca, koji je predložio odredjivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici i odredio mu pritvor do 30 dana.

Kod Vladičinog Hana, danas u jutarnjim časovima u vozilu marke "krajsler", bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. K. (1984) iz Niša, pronadjen je 21 migrant bez dokumenata. Protiv S.K je po nalogu zamenika tužioca doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati, a i on će uz krivičnu prijavu biti priveden zameniku tužioca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija