Ko od političara ide na Paradu ponosa?

Ministri u Vladi Srbije ni ove godine svojim prisustvom neće podržati održavanje Parade ponosa, koje je zakazano za nedelju.

Svoj dolazak do sada je potvrdila samo Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Brnabićeva, koja se i javno deklarisla kao gej, u kratkoj izjavi za "Blic" potvrdila je da će pojaviti na ovoj manifestaciji i tako pružiti otvorenu podršku pripadnicima LGBT populacije.

- Planiram da sa svojim kolegama i gostima pružim podršku organizatorima skupa i LGBT zajednici. Na taj način poslaće se zajednička poruka o međusobnom razumevanju, zajedništvu i predanom radu državnih organa na obezbeđivanju ravnopravnosti i poboljšanju položaja svih manjinskih zajednica i grupa - istakla je ranije Brnabićeva.

Na koje kolege je mislila, nije poznato, budući da nijedan ministar, osim nje, do sada nije javno obelodanio da će pristustvovati Paradi ponosa. Ministarka Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je spremna da pruži podršku, ako bude stigla, ali u njenom kabinetu to danas nisu mogli da nam potvrde.

Po prvi put na ovoj manifestaciji mogla bi da se pojavi Nela Kuburović, nova ministarka pravde. - Ako bude bila slobodna, ministarka će otići na prajd. To je prenela i organizatorima sa kojima je imala sastanak - kažu njeni saradnici.

Od srpskih ministara na Paradi ponosa do sada je prisustvovala samo Jadranka Joksimović, ministarka za EU, ali je pitanje da li će se ona pojaviti na ovoj manifesatciji zbog, kako je rečeno u njenom kabinetu, ranije predviđenih obaveza. Sličan odgovor stigao je i od drugih ministara.

- Ministar nije u mogućnosti da prisustvuje Paradi ponosa jer je stupanjem na dužnost preuzeo i obavezu da prisustvuje svečanom zatvaranju Vukovih dana u Tršicu, a to je u nedelju - rečeno je "Blicu" u kabinetu Mladena Šarčevića.

Na dan održavanje Parade ponosa zauzet je i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. - Ministar će u nedelju biti van Beograda - rekli su saradnici Vukosavljevića.

Da se neće pojaviti na Paradi ponosa "Blicu" je potvrdila i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine. - Podržavam sve oblike organizovanja i iskazivanja stavova svih manjinskih grupa u Srbiji, pa i LGBT zajednice. To je njihovo osnovno ljudsko, kao i ustavno pravo. Kao potpredsednica Vlade i i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost činim sve da to pravo zaštitim i to ću uvek činiti - navodi Mihajlovićeva i dodaje da je otvorena za svaku vrstu dijaloga sa svim manjinskim grupama.

  • Marko

    17.09.2016 01:20
    Au svi zauzeti toliko. Prosto je čudno kako ovde ne teče med i mleko, radan narod neki nas vodi.
  • okto

    16.09.2016 19:09
    @Србин Бачван
    ne košta građane ove države Parada, nego četnici, navijači i huligani koji ugrožavaju ovaj miran skup građana. Vi plaćate iz svog džepa da gore pomenuti ne bi tukli i ubijali učesnike po ulicama i demolirali te ulice. Tražite povrat svog novca od njih, a učesnici Parade imaju pravo na okupljanje koje im garantuje Ustav
  • Falcon

    16.09.2016 14:09
    @Србин Бачван
    Prvo proveri informacije o finansiranju parade pa onda komentarisi.

    Kako to da te ne svrbi i ne zulja cinjenica da srbija i dalje uplacuje nenormalan novac iz budzeta srbije Kosovskim institucijama koje nisu u njenoj nadleznosti?

    Kako te ne brine cinjenica da su patriJote politicari od 1988-e pa do 2014-e iz srbije izneli 36 milijardi dolara (za koje se pouzdano zna i kojima se moze uci u trag) dok se srbija valja u nemastini, fasizmu, diskriminaciji, urusavanje institucija, kriminalu, unistenom infrastrukturom, unistenom skolstvu, korumpiranim i nefunkcionalnim sudovima ....

    Kako te to ne brine? A srbendo?!!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.