Mladića koji je ubio devojku u Nemačkoj proteruju u Srbiju

Devetnaestogodišnji Sanel M, inače poreklom Srbin koji je juna 2015. u Nemačkoj osuđen na tri godine zatvora zbog ubistva Turkinje Tugče Albarjak, po isteku zatvorske kazne biće proteran u Srbiju, prenosi "Zidojče cajtung", pozivajući se na list "Bild".

Sanel M. je novembra 2014. na parkingu restorana brze hrane u Ofenbahu udario 22-godišnju Turkinju Tugče Albajrak koja je pala na zemlju, udarila glavom i nekoliko dana kasnije umrla od posledica povreda. Sedam meseci kasnije, Pokrajinski sud u Darmštatu (Hesen) izrekao je presudu: tri godine zatvora u kaznenoj ustanovi za maloletnike zbog nanošenja telesne povrede sa smrtnim ishodom.

Pozivajući se na "frankfurtske policijske krugove", "Bild" je preneo da je rešeno da će Sanel M. po završetku zatvorske kazne, biti deportovan u Srbiju, navodi "Zidojče cajtung". Uprava za strance u Ofenbahu obrazložila je odluku brojnim krivičnim delima danas 19-godišnjeg Sanela M, kojima je, kako je saopšteno, ugrozio "slobodan demokratski poredak Savezne Republike Nemačke".

Sanel M. je ranije četiri puta bio kažnjavan, između ostalog zbog krađe, iznude i krađe pod pretnjom i nanošenja opasnih telesnih povreda, zbog čega je 2013. već bio u zatvoru za maloletna lica.

Kazna mu zapravo ističe tek u novembru 2017, ali izvršenje zatvorske kazne, nakon odslužene dve trećine kazne, može da se preinači u uslovnu kaznu. Sanel M. bi, dakle, mogao da bude oslobođen već u novembru, nakon čega bi odmah bio deportovan u Srbiju. "Zabrana boravka i ponovnog ulaska" sprečiće da se vrati u Nemačku.

U februaru 2015. podignuta je optužnica protiv Sanela M. koji je priznao da je udario žrtvu: "Beskrajno se kajem zbog onoga što sam uradio. Ne mogu ni da zamislim kakav sam bol naneo njenoj porodici", izjavio je na sudu.

Žrtvine drugarice, koje su svedočile na suđenju, dale su protivrečne izjave. Prvo su ispričale da je Tugče pokušala da posreduje u svađi i da je htela da pomogne dvema mlađim devojkama, a kasnije su priznale da su i same psovale i vređale grupu mladića oko Sanela M.

Kada je sudija Jens Asling prošle godine izrekao presudu, rekao je da počinilac nije imao nameru da ubije Tugče, da "nije ubica, niti nasilnik koji prebija žrtve do te mere da padaju u komu". Branioci optuženog su se ranije žalili zbog "medijske kampanje bez presedana" koja se vodi protiv njihovog klijenta.

I sam sudija je izrekao kritike na račun mnogih medija, koji su nekritički preuzeli sliku koja Sanela M. prikazuje kao nasilnika bez savesti. "U početku je postojala kampanja", rekao je Asling. "Osamnaestogodišnji počinilac koji ne može da se brani", žigosan je kao "ubica" i "nasilnik koji dovodi žrtve dovodi u komatozno stanje".

Sanel M. je i završnoj reči povodom presude izjavio: "Taj udarac je bio najgora greška u mom životu. Mogu samo da kažem da se kajem."

  • Milan

    19.09.2016 09:56
    Gora kazna mu ne treba .
  • Dejan

    19.09.2016 02:48
    Srbija - sabirni centar za kriminalce. Savrseno ce se uklopiti sa svojom bracom iz Gvantanama. A ostale "Nemce", nece da proteruju? Kada je Srbin, ma moze, teraj ga, a silovatelje iz Gane, Alzira, Pakistana, itd. to treba integrisati u drustvo, ne? Gospode Boze, kakve amebe vode nas svet, kada bi samo znali koliki su maloumnici politicari, odmah bi se citavi sistemi samourusili. Ali, nije dovoljno ni samo znati...
  • nss

    18.09.2016 19:35
    nss
    taj je sve samo nije srbin,ima samo nase drzavljanstvo...dakle sve migrante sa nozevima proterati i tacka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.