U sredu pojačana kontrola saobraćaja, policija će koristiti sve merače brzine

Saobraćajna policija će u sredu, 21. septembra sprovesti veliku akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Biće angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula je projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death – Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama). Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

U okviru projekta EDWARD, organizacije i građani se pozivaju da na internet stranici TISPOL-a potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju.

  • Zoran

    20.09.2016 09:35
    Nepropisno zaustavljanje
    Jos jedno zapazanje,policija nazalost u mnogim slucajevima dal svesno il ne sveso radi neprofesionalno, godinama gledam kako zaustavljaju vozila na prevoju puta,na krivini il na samoj raskrsnici radi rutinske kontrole...ja sam po evropi obrno par krugova i to u zapadnim zemljama Nisam vido nigde jednostavno kod nas ti iskoci covek iza zbuna na sred krivine... nije cilj da nekog iznenadis nego da ga upozoris da vozi nepropisno a ogroman slucaj ljudi koji daju desni zmigavac a skrecu levo znaci vozim 40 i drkno sam ga ima gomila stvari samo se uvatili brzine ko pijani plota to je valjda naj zanimljivije il naj lakse ko u video igri HA sad si pretero citavih3km/h si brzi odmah se vadi rezac zaolovku
  • dr mr

    20.09.2016 08:43
    Išao sam 53
    Pre mesec dana sam dobio kaznu na izlasku iz Kamenice, da sam vozio 56km/h, najgore je što nisam. Pitao sma policajca smem li da izadjem i izneo gps kameru iz kola koja snima put. I lepo se vidi da sam ceo put gore od kafane vozio 50 52 trenutno 53. Onda je rekao radari su bazdareni greška je do 4km/h zato i snimaju od 54-55 (zaci ne 10 posto, vec 85+). Na to sam ja pitao što laže u plus, po tom da sam vozio 67 on doda 4 i ja osta bez dozvole. Odgovora nije bilo vec je usledio kontra napad, jel ta kamera ima detektor, dojavu gde su radari na putu i slično jer su u čuli da to ima u Nemačkoj. sve u svemu 15 min rasprave, kazna 1500din a za to vreme dvoica proletela pored nas.
  • Akcija reakcija

    19.09.2016 20:54
    Vozači takođe organizuju od srede veliku akciju nedelju dana bez privatnih automobila, benzinskih stanica i parking servisa.Muka nas naterala.Mora da se štedi, ko će naplaćati te silne račune, takse, kazne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija