Manje nezgoda ispred škola

Od 1. septembra, kada je počela pojačana kontrola saobraćaja oko osnovnih škola u Beogradu, u tim zonama desile su se četiri nezgode, u kojima nije povređen nijedan njihov učenik, izjavio je načelnik beogradske saobraćajne policije Dragan Bogosavac.

Prema njegovim rečima, najveći i najčešći saobraćajni problem u zonama škola je to što roditelji dovoze decu i parkiraju automobile ispred njih, ometajući saobraćaj. Cela ova akcija je i osmišljena da đacima, pogotovo prvacima, u tom početnom periodu školske godine omogućimo što bezbedniji dolazak u školu, objasnio je Bogosavac.

Naravno, to žele i roditelji, ali u toj želji da svoju decu sačuvaju od bilo kakvih rizika, ukazao je on, dovoze ih kolima, parkiraju i zaustavljaju na trotoarima i pešačkim prelazima. Bogosavac je upozorio da su time ugrožena ona deca koja dolaze pešice, pogotovo đaci prvih razreda, jer su oni vozačima manje uočljivi.

On je napomenuo da je druga najčešća vrsta prekršaja koju čine vozači prekoračenje brzine, jer je ograničenje u zonama škola 30 kilometara na čas. Broj podnetih prijava zbog pekoračenja brzine u zonama škola je ove godine veći za 30 do 40 odsto u odnosu na prošlogodišnju akciju.

Prema oceni Bogosavca, u vreme akcija, vozači koji prolaze zonama škola, a posebno roditelji, uglavnom se trude da poštuju propise, ali se kasnije tokom godine "opuste", pa se broj prekršaja znatno povećava. "Zato je naš cilj da akcija prisustva saobraćajaca u zonama škola traje tokom čitave godine", poručio je Bogosavac.

  • ST

    24.09.2016 22:18
    Ne zanimaju nas vesti preko dve reke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija