Ministar informisanja: Ispitujemo posledice ako Tanjug bude vladin medij

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da još nije doneta konačna odluka o novinskoj agenciji Tanjug.

On je dodao da će brzo biti ispitane sve mogućnosti u vezi sa tom agencijom.

"Mi ne razmatramo da Tanjug počne da radi kao vladin medij. Ispitujemo posledice da bude vladin medij, da ne bude ili neko treće rešenje. U brzom roku ćemo ispitati sve okolnosti", rekao je Vukosavljević. On je kazao da je evropski princip jasan - da ne treba biti vlasništva države u medijima, ali da u toj praksi postoje izuzeci.

"Vi imate AFP koji je u vlasništvu države, izuzetke u Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj... Jasno je da postoje izuzeci i u najvećem broju se odnose na novinske agencije", naveo je on. Ministar je rekao da je to vrlo odgovorna tema o kojoj će biti zauzet stav.

Tanjug je odlukom vlade prestao da radi 31. oktobra 2015. godine. Ta novinska agencija, međutim, i dalje emituje vesti, koristeći prostor i opremu koju je koristila i pre odluke o ukidanju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.