Uskoro počinje vakcinacija protiv gripa

Vakcinacija protiv gripa počeće polovinom oktobra.

Pošto nas i ove godine ta sezonska pošast neće obići, kao i svake godine, nadležni su naručili oko 260.000 doza vakcina.

"Francuski proizvođač "SanofiPaster" trebalo bi da 15. oktobra isporuči ugovorene količine vakcina. Danas ili sutra znaćemo da li će se to desiti dan-dva ranije i obavestićemo sve građane Srbije. Naravno, posle isporuke Institutu za virusologiju vakcine i serumi kompanije "Torlak" će početi da se distribuiraju svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Prethodno će Instititut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" dati listu domova zdravlja i ostalih ustanova gde će se raditi njihova isporuka", navodi izvor lista "Alo" i dodaje da bi tog momenta svi građani Srbije koji žele da se vakcinišu protiv gripa mogli to da urade.

Vakcina bi, kao i prethodnih godina, trebalo da sadrži tri soja virusa gripa koji su u opticaju na planeti - tipa B i dva tipa A - H1N1 i H3N2.

Iste su preporuke kao i dosad - da bi trebalo da se vakcinišu osobe koje imaju oslabljeni imunitet, starije osobe, deca, trudnice i osobe sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema, oni koji boluju od dijabetesa i oni koji imaju poremećen rad bubrega.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija