Elektronsko prijavljivanje beba do kraja godine

Do kraja godine u celoj Srbiji biće moguće elektronsko prijavljivanje novorođenih beba, najavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić.

Ona je rekla da će uporedo s tim početi i elektronsko prijavljivanje PDV-a.

Brnabić je rekla da roditelji više neće morati da popunjavaju prijave i obrasce po šalterima, već će bebe prijavljivati elektronski bez ikakave naknade.

"To će do kraja godine funkcionisati u svim porodilištima u Srbiji, tako da roditelji ne moraju više da popunjavaju prijave i obrasce, nego će elektronski da prijave bebu, odmah za deset minuta, besplatno i na adresu na koju je dete prijavljeno država će poslati izvod iz matične knjige rođenih i karticu zdravstvenog osiguranja", rekla je Brnabić.

Sa tim procesom biće pokrenut i proces prijave za PDV, dodala je ministarka.

  • SUMNJIVO

    05.10.2016 14:12
    Ovo je meni jako sumnjivo. Mislim da otvara prostor za zloupotrebe i trgovinu bebama.
    Elektronska komunikacija je najosetljivija. Takvu stvar kao što je rođenje deteta ne bi trebalo poistovetiti sa vađenjem dokumenta.
    Elektronska zloupotreba može generisati prijavu od strane neroditelja, kupaca deteta, duple prijave, prikrivanje rođenja...
    Treba se zapitati zašto se baš u ovakvom momentu GURA prijava beba, a za to vreme nemamo ni najobičnije uvide u svoje poreske račune, gde se knjiženja obavljaju sa kvartalom zakašnjenja.
    Poznato je da su naši geni poželjni kod stranaca, pa sam skeptičan i kada žena da jajašca a muškarac spremu prilikom veštačkog oplođenja.
    Koliko se spreme i jajašaca od toga proda za eksperimente uV.Britaniji?
    Da li se DNA koristi ya istra\ivanje konstrukcije novih virusa, ako što je to bio slučaj 1997 u Parizu i Tel Avivu, koje je UN zabranila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija