Od šest novih sudija, samo dvoje sa prosekom preko sedam

Imenovanja šestoro novih sudija u novopazarskom Osnovnom i Prekršajnom sudu izazavalo je burne reakcije lokalne javnosti.

Pre svega kada se pročulo s kojim prosečnim ocenama su završili studije prava i koliko dugo su pojedini studirali. Najdrastičniji je primer novog sudije Osnovnog suda Zuhre Spahić koja je Pravni fakultet Univerziteta u Prištini završila 2003. godine sa prosečnom ocenom 6,24.

Ništa bolji student nije bila ni Mihrija Tutić, novi sudija Prekršajnog suda, koja je isti pravni fakultet završila tri godine kasnije sa prosečnom ocenom 6,25. Da joj studije nisu išle od ruke, pokazuje i podatak da je diplomirala sa 28 godina. Inače, njih dve imaju najniže prosečne ocene od svih 26 sudija koje je Skupština Srbije imenovala na poslednjem zasedanju.

Kada je u pitanju dužina studiranja, rekorder je Veljko Čorbić. Novoimenovani sudija Prekršajnog suda je Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu završio sa skoro 29 godina i ukoliko je tu visokoobrazovnu ustanovu upisao odmah po završetku srednje škole, studirao je celih 10 godina. S druge strane, on je od šestoro novih sudija imao najbolje ocene jer je diplomirao s prosekom od 7,16.

Približno slične ocene imao je i Marko Srećković (7,06), koji imenovan za novog sudiju Osnovnog suda. On je Pravni fakultet u Beogradu završio sa 25 godina. Jasmin Divanefendić (Prekršajni sud) je isti fakultet završio sa prosečnom ocenom 6,84, a Nenad Šumarac (Osnovni sud) Pravni fakultet u Prištini ocenom 6,52. Obojica su diplome stekli sa 27 godina.

  • Trula država

    11.10.2016 11:46
    Za sudiju je presudno poštenje i lični integritet, a ne ocena!
    Ako sud nema ličnog integriteta i poštenja džaba mu sve odlične ocene.
    I normalno ŽIVOTNO ISKUSTVO I RADNI STAŽ.
    Nema dobrog sudije bez 20 godina staža i 50 godina života, a vi birate pripravnike!
    U Americi prvo se upišeš u Advookatsku komoru u i učiš zanat dok si advokat 20 godina da bi imao uslov da te eventualno neko bira za sudiju!
    A kod nas odmah sa faksa u sudnicu! Mali vunderkind nema ni ženu ni decu, a odlučuje o tudjim razvodima i tudjoj deci.Smešno.
  • Adv

    10.10.2016 14:53
    A diplome iz Prištine i Kragujevca.Samo jedna iz Beograda.
  • @Jovan

    10.10.2016 14:09
    Dragi bote, možeš li mi objasniti u kom univerzumu prosečna ocena od 6,25, s kontekstom ili bez, ne znači da je student tokom celog školovanja jedva položio svaki od predmeta koje je slušao? Da je kosmičke pravde, pa da svakog od vas ubožnika što se prodajete za sendvič leči doktor koji je medicinu završio sa prosečnom ocenom 6,25.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.