Najiskusniji lekari iz kliničkih centara mentori u bolnicama u unutrašnjosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kliničkih centara na kome je dogovoreno da se iz svake ustanove odrede najbolji i najiskusniji lekari koji će povremeno odlaziti u bolnice u unutrašnjosti, kako se greške lekara ne bi dešavale.

"Otići će oni za koje važi da su najiskusniji, najbolji, provesti dva tri dana, a onda odlaziti jednom nedeljno. Hoću izveštaj na svakih nedelju dana. Hoću da se ispoštuju pravila koja postoje", rekao je Lončar na sastanku sa direktorima.

On je dodao da rukovodioci bolnica i načelnici odeljenja ubuduće moraju znati svakog pacijenta, da vizite moraju da budu svako jutro, a lekari ukoliko imaju nedoumice mogu da se konsultuju sa lekarima iz kliničkog centra koji su im dodeljeni za mentorstvo.

"Gospodo draga, danas ćemo da napravimo da se putuje po Srbiji. Odgovornost će biti vaša, mojih državnih sekretara, pomoćnika i direktora. Organizovaće se da svaka bolnica u Srbiji bude pokrivena", rekao je Lončar. Ministar je rekao da je smrt osmogodišnjeg dečaka iz Loznice kap koja je prelila čašu, te da tako više ne može.

"Ne mogu više da slušam priče kako je sve u redu, kako je sve super, samo je potrebno da što više putujemo, da bude što više tendera, više opreme. Koja je oprema falila da se ovo ne desi, šta to nije nabavljeno", upitao je Lončar.

Sastanku sa ministrom zdravlja prisustvovali su direktori kliničkih centara Zvezdara, Dragiša Mišović, Zemun, KCS, Novi Sad, Niš i Kragujevac, direktori većih urgentnih centara, kao i Instituta za majku i dete i bolnice u Tiršovoj.

  • Bizarnost

    14.10.2016 10:39
    na delu
    Čitam i ne verujem. I sad neko treba da ostavlja svoj posao i svoje pacijente u Beogradu da bi "putovao po Srbiji" i gledao par puta nedeljno šta rade njegove kolege koje imaju isti posao i istu platu za isto radno mesto. I onda opet gubio vreme da o tome izveštava ministra. Pa, ministre, kako se može desiti da se zaposli čovek koji ne zna medicinu, od toliko dobrih studenata na našim fakultetima? Jel po političkoj ili po rodbinskoj liniji? Ako neko ne zna da obavlja lekarski posao - neka dobije otkaz, a ne da se kroz posao ponovo doškolovava uz pomoć kolega koje su nešto naučile na fakultetu. Ovakvo mlaćenje ja još nijsam čula, ne znam samo kako je nekom uošte palo na pamet nešto ovako bizarno...
  • Vojvodina Republika

    12.10.2016 23:27
    I sada narod iz "unutrašnjosti" treba da kaže "hvala Beograde" koji se odjednom pojavljuje kao "spasilac" za pogubnu posledicu svoje cenrtralističke politike ?
  • Seka Persa

    12.10.2016 22:38
    E još kada bi ti "stručnjaci" nešto znali (čast izuzetcima) onda bi došlo i do sjajne "kaskade" znanja.

    Blago svima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija