Srbija pokrenula 23 postupka protiv izvršitelja

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je od početka primene novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju 1. jula, sprovedeno 23 postupaka protiv izvršitelja, koji su i disciplinski kažnjeni, a četvoro je smenjeno sa te dužnosti, saopštilo je to Ministarstvo.

Kuburovićeva je kazala da njeno ministarstvo vrši pojačani nadzor nad radom javnih izvršitelja, kako bi sprečilo propuste i zloupotrebe, a da su otkriveni propusti bili različiti - od proceduralnih u smislu nedostatka opreme i urednog vođenja evidencije, do krupnijih nedostataka i težih disciplinskih prestupa, poput zloupotreba u primeni Javno-izvršiteljske tarife.

Ministarka je u Nišu, u okviru zasedanja Vlade Srbije u Nišu od 13. do 19. oktobra, posetila dve kancelarije javnih izvršitelja i sa njima razgovarala o efektima novog zakona, navodi se u saopštenju.

Kako su se izvršitelji obogatili i kako se izboriti sa izvršiteljskom krađom, čitajte u našoj priči OVDE. Koliko posla imaju oko komunalnih naplata i kako im se dodeljuju predmeti čitajte u našem tekstu OVDE.

  • Ponosite li se?

    15.10.2016 06:47
    Ovo je, jednostavno, sramota vlasti koja ih je postavila.
    Kao da su pustili vukove među ovce, i izglasali zakon za to.
    Na zapadu kada se uvodi neka nova stvar, obavezno postoje instrumenti za kontrolu toga, od samog početka. Ne dozvoljava im se da pogreše.
    A ovde Partija kaže: "Najjači smo. Niko nam ni[ta ne može!"
    Tako se razmišlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija