FOTO: Desetar Srđan Ristić oborio Ginisov rekord u sklekovima

Desetar Srđan Ristić iz sastava 2. skladišnog bataljona Centralne logističke baze Vojske Srbije je uz prisustvo predstavnika Generalštaba Vojske Srbije, kolega iz jedinice, članova kluba borilačkih veština i mnogobrojnih građana, u hali "Park" u Kragujevcu uradio 2.370 sklekova, postigavši time novi Ginisov svetski rekord u disciplini "sklekovi za jedan sat".

Tridesetčetvorogodišnji Srđan Ristić se za ovaj poduhvat pripremao dugo i kako i sam kaže prezadovoljan je krajnjim ishodom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Večeras se ostvario moj san. Uradio sam 2.370 sklekova za sat vremena, što je više od aktuelnog Ginisovog rekorda. Naporno sam vežbao i ovo je kruna mog rada. Moram napomenuti da sam večeras u nekim trenucima imao probleme sa disanjem, ali da su jaka volja i motivacija bili jači. Uspeo sam da se izborim sa ovim problemom", kazao je Ristić.

Kako je dodao, veliku podršku u toku priprema predstavljali su njegova porodica, trener Čedomir Jovanović, kolege iz jedinice, Centralne logističke baze i sponzori, kojima je na tome zahvalio.

"U narednom periodu planiram da nastavim sa treniranjem i da se pripremim za novi rekord, ovog puta u disciplini 'zgibovi'. Zahvalio bih svima koji su večeras došli da me podrže. Takođe, iskoristio bih priliku da mlađoj populaciji poručim da više vremena provode u prirodi, baveći se sportom i da je uz jaku volju, motivaciju i disciplinovanost svaki cilj dostižan", izjavio je Ristić.

Desetar Srđan Ristić je u Vojsci Srbije od 2004. godine. Započeo je u Grošnici, u 24. bataljonu za specijalna dejstva, posle čega je 2007. godine raspoređen u Kraljevu.

Od 2009. godine Ristić je pripadnik Centralne logističke baze. Sportom se aktivno bavi od srednje škole.

Sa sklekovima se prvi put susreo u petom razredu osnovne škole, na fizičkoj proveri. Postavivši svojevrsni rekord škole, nije ni slutio da će u budućnosti postati svetski rekorder u ovoj disciplini.

Prema Ginisovim propozicijama, rekorder u nekoj od disciplina postaje se na dva načina: dolaskom komisije ili snimanjem same aktivnosti kamerama prema ustanovljenim pravilima, za šta se i sam Ristić odlučio.

Nakon prosleđivanja materijala i verifikacije snimka od strane Ginisove komisije, Vojska Srbije će u svojim redovima dobiti "svetskog broja jedan" u sklekovima, disciplini koju krasi izdržljivost u snazi.

  • B

    16.10.2016 11:48
    Alal vera majstore! Kakvi mišići, u Americi bi napravio filmsku karijeru kao Švarceneger! I kakva volja i motivacija, svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.