Uskoro bezvizni režim s Kinom, avio-linije ka Pekingu i Šangaju

Uskoro će biti potpisan ugovor o bezviznom režimu sa Kinom, kao i uspostavljanje avio-linije Beograd-Peking.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na RTS, rekao da će večeras u Niš doći kineski ambasador Li Mančang u cilju priprema ugovora o bezviznom režimu koji treba da potpišu premijeri dve zemlje u Rigi.

"To je velika stvar za našu zemlju, jer to će to značiti veći broj kineskih turista i privrednika. Molio sam naše prijatelje da prvo uspostave liniju Beograd - Peking, a tek onda Peking - Zagreb, koju su već dogovorili. Beograd je njihov glavni partner i prvo će biti uspostavljena linija sa nama", rekao je Vučić.

On je istakao da će biti uspostavljena i linija sa Šangajem.

  • Sasa

    16.10.2016 12:36
    A Emirati?
    Dnevno ima 4 direktna leta za Emirate i oni su nam navodno najveci prijatelji. Turisticke agencije imaju desetine aranzmana za Emirate a nama jos uvek potrebne vize jkoje su veoma skupe i izdaju se samo na kratki rok. Kada ce ove vize da ukinu?
  • NSS

    16.10.2016 09:38
    NSS
    i sada ih vec ima kao zutih mrava a ako se ukinu vize zgazice nas
  • Sretnik-Pera

    16.10.2016 09:22
    smešno
    U svakom slučaju je lepo kada nema viza, a to što će doći više kineskih privrednika znači da će otvoriti još radnji sa smrdljivom robom bez izdavanja fiskalnih računa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.