Šarčević: Ojačati školske uprave i inspekcije

U narednom periodu biće povećani kapaciteti školske uprave i inspekcije, jer su to dve spone sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, najavio je danas resorni ministar Mladen Šarčević.

Šarčević je u Vranju, nakon sastanaka sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga, rekao da ta dva sektora moraju da budu ojačana, kadrovski i tehnički.

"To su dve poluge koje su veoma važne za funkcionisanje ministarstva i moraju biti spona ka ministarstvu", precizirao je Šarčević.

On je istakao da školska uprava mora da postane pravi servis, a inspekcija da bolje kontroliše rad škola.

"Školske uprave treba da rade i spoljnu evaluaciju škola, da znaju šta ne valja, šta pojačati, koga treba obučiti i slično", naveo je Šarčević.

Ministar je ukazao da pojedine škole obučavaju svoje direktore, a u Srbiji je situacija takva da, kako je rekao, samim tim što je neko konkurisao za mesto direktora misli da je rođen da to i bude.

"Ako neka obrazovna ustanova ne radi dobro, i to pokažu ocene iz spoljne evaluacije, mora nešto da se preduzme", naglasio je Šarčević.

Ministar je, takođe, rekao da školska uprava i inspekcija treba da omoguće da novine koje će biti uvedene reformom prosvete dođu i do nerazvijenih delova Srbije i najudaljenijih sela.

Predstavnici Ministarstva prosvete su zatim održali sastanak sa stručnim saradnicima Pčinjskog okruga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.