Dragojević: Svi smo mi Mutavi, dileri droge i heroina

Reditelj Srđan Dragojević, kao veliki navijač Partizana, ogorčen je što su i fudbaleri i košarkaši kluba ovog vikenda izašli na teren u majicama sa likom ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića.

"Molim upravu Partizana da se pojavi sa majcama koje nose natpis - Svi smo mi Sale Mutavi, diler droge i huligan. Deluje da je "rat protiv mafije" okončan pre svog starta - nakon fudbalera i kosarkaši nose majice sa likom kriminalca. Kakva jasna poruka! To je bio minut ćutanja za sahranu pravne drzave, svih institucija i pristojnosti. Samo ćutite, taj "minut" traje 25 godina. Imam utisak da se formira drustvo sa tri izgrađene klase - robovi, huligani-krimosi i "partijci". Svi drugi slobodni su da - idu", rekao je Dragojević.

On je dodao da mu na pamet pada slogan: "Cenzure nema, svi smo mi - Mutavi".

Povodom ovog dešavanja oglasio se i proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić. "Da je na majici pisalo "Ja sam magare" i tad bi je obukli? Ako nekog staviš na grudi budi mangup do kraja, a ne ko tele "ja ništa ne znam". Bruka je što niko ne zna otkud majice. "Obukao sam jer je bio veran navijač, a čime se bavio ne zanima me" - I to je stav, ako je tako", napisao je Šapić na tviteru.

Nakon meča novinari B92 postavili su pitanje ko je naredio da igrači nose majice sa pomenutim Stankovićem i minut ćutanja, na šta je trener Partizana Aleksandar Džikić odgovorio: "To nije pitanje za mene", dok je portparol kluba ostao nem. Dan ranije novinari su isto pitanje postavili portparolki fudbalskog kluba Biljani Obradović, koja im je odgovorila da će im javiti kada dobije zvaničnu informaciju, ali se više nije oglašavala na tu temu uprkos daljem insistiranju novinara raznih medijskih kuća, pa je izostao zvanični stav kluba. 

Što se igrača tiče, njihove izjave su bile uglavnom kratke.

Mediji prenose reči pojedinih igrača crno-belih, kao što su bek Branislav Ratkovića ili Alen Stevanović, koji su rekli da su "došli ljudi i dali im majice" ili Bojana Ostojića koji je rekao da "nije posao igrača da razmišlja o tome" i da "ima ko se time bavi".

Legenda crno-belih Saša Ilić je nakon pitanja novinara Insajdera rekao da je to tema za Miloša Vazuru, a da će "svoje mišljenje zadržati za sebe". U Partizanu za N1 nezvanično kažu da su igrači zatekli majice u svlačionici i da ne znaju ko ih je tamo ostavio.

Utakmica između Partizana i Olimpije počela je minutom ćutanja zbog ubijenog vođe navijača, ali i incidentom, kada je deo publike zvižducima izrazio svoje negodovanje. Odavanje pošte kriminalcu Stankoviću, pravosnažno osuđivanom za trgovinu narkoticima, u Partizanu ne žele da komentarišu. Kao ni čitulju koju su objavili u dnevnim novinama.

Ni u fudbalskom klubu ni u košarkaškom klubu Partizan ne govore kako je došlo do afere "majice".

B92 podseća da je prethodnih godina vođa navijača Partizana skidao kapitensku traku fudbaleru i imao fizički kontakt s njim, a potom je na zajedničkoj pres konferenciji isticano kako je to sve za dobrobit kluba, potom navijače koji teraju igrače Crvene zvezde da skinu dresove koje nose, razbijaju im i pale automobile zbog poraza, a igrači Zvezde su čak prisustvovali sahrani ubijenom vođi navijača kluba, takođe kriminalcu sa dosijeom Veliboru Dunjiću.

Podseća i na Uroša Mišića koji je gurao baklju u lice policajcu, a kada je izašao iz zatvora nastavio da divlja na tribinama, ili Ivana Bogdanova koji je prekinuo meč Srbije na gostovanju u Italiji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012, a kasnije šetao terenom stadiona Partizana kada su Albanci dronom doneli zastavu sa slikom "Velike Albanije".  

  • samo

    18.10.2016 12:00
    treba
    pohapsiti celo rukovodstvo Partizana i Zvezde,
  • Janko

    18.10.2016 11:35
    Od kluba u kome je Milorad Vucelic glavni coveki ne moze se ni ocekivati nista bolje.
  • Orwell Vegan

    18.10.2016 10:52
    Edukacija
    Pa ta omladina je odrasla na njegovim prostackim filmovima, a sada je naivan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.