Ministarstvo: U Srbiju uvezena samo zdrava jaja

Srbija ove godine nije uvozila jaja za jelo iz Poljske, saopštila je Uprava za veterinu.

"U toku 2016. godine u Srbiju je uvezeno 12 pošiljaka konzumnih jaja i to sve iz Bosne i Hecegovine u količini od 164.040 kilograma i sve analize su bile ispravne i kontrolisane na salmonelozu pre puštanja u promet", navodi se u saopštenju Uprave. 

Istaknuto je da je iz Poljske 2016. godine uvezeno 109.839 kilograma jaja u prahu, belance u prahu i žumance u prahu, i sve pošiljke su bile ispravne i puštene u promet.

"Sve pošiljke konzumnih jaja, uključujući i one koje se uvezu u Srbiju, podležu propisanim kontrolama, a pogotovo na salmonelozu pre puštanja u promet na naše tržište", navela je Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede. 

Ministarstvo je ovo saopštenje izdalo povodom slučaja petočlane porodice iz Bregane u Hrvatskoj, koja se zarazila salmonelom od jaja uvezenih iz Poljske. Najmlađi član porodice, petogodišnji dečak je preminuo.

  • Perica

    18.10.2016 19:17
    #####
    A,šta fali našim jajima!?
  • Deks

    18.10.2016 17:56
    Nadležne službe u Hrvatskoj utvrdile su da jaja kupljena iz obližnje prodavnice nisu bila uzrok zaraze, pa veoma čudi ovakvo neutemeljeno pisanje naših medija. Utvrđeno je da je cela kuća očigledno zbog loših higijenskih navika bila kontaminirana a tek treba da se utvrdi uzrok. Inače salmonela nije jedini zagađivač jaja iako kod nas izgleda da se jedino o njoj vodi računa. Šta je sa organskim zagađivačima poput dioksina ili polihlorovanih bifenila koji se vrlo lako mogu naći u jajima ali i na primer rečnoj ribi? Da li iko u našoj zemlji to kontroliše?
  • Veganka

    18.10.2016 12:22
    http://youtu.be/lk49AaXbZnI
    Dokumemtarac o industriji jaja http://youtu.be/lk49AaXbZnI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija