Sakupljanjem fiskalnih računa do stana u Beogradu ili puta u Diznilend

Velika nagradna igra sa prikupljanjem fiskalnih računa srećnim dobitnicima donosi stan u Beogradu, automobil "fijat 500L", te putovanja u Diznilend, Pariz i Njujork.

Prema izvoru "Blica" iz Vlade Srbije, lutrija će najverovatnije krenuti početkom decembra, a prvo izvlačenje nagrada očekuje se u januaru 2017. godine.

"Što se tiče pravila igre, svi punoletni građani Srbije moći će da učestvuju. Potrebno je da svako sakupi pet fiskalnih računa sa minimalnim iznosom od 100 dinara, i to sa pet različitih prodajnih mesta. Kako bi se podstakle nenovčane transakcije, građani koji budu plaćali karticama takođe mogu da okušaju sreću i to tako što će slati slipove u posebnoj koverti", navodi sagovornik lista iz Nemanjine 11.

Sakupljene originalne fiskalne račune građani će slati poštom na adresu Poreske uprave Srbije. Pored glavne nagrade, stana u Beogradu, među ostalim će biti i vaučeri za putovanja unutar Srbije, telefoni, tableti, televizori, vaučeri za kućne aparate, manje nagrade u vidu hrane i još dosta toga.

"Još ne znamo tačan novčani fond za nagrade. Celu igru finansiraće donatori, a ne Vlada Srbije. Tim povodom se u petak, 28. oktobra u Beogradu održava donatorska konferencija na kojoj će biti predstavnici delegacije EU u Srbiji, EBRD-a, GIZ-a, Svetske banke USAID-a, ali i sve domaće i strane kompanije koje se odazovu pozivu Vlade. Očekujemo da sakupimo dosta novca", objašnjava sagovornik Blica.

Nakon što Vlada usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre, što se očekuje početkom novembra, krenuće se s operativnim delom, odnosno pripremom nagradne igre.

"Građani će o svemu biti obavešteni na vreme. To znači da još ne treba da šalju račune, već kada zvanično počne igra", naglašava izvor ovog lista.

Vlada Srbije je 11. oktobra usvojila Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije i to u sklopu nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. "Poenta nagradne igre je u tome da građani shvate koliko je važno da se sve što kupe ili svaku uslugu treba po zakonu da dobiju fiskalni račun. On je dokaz da trgovci i preduzetnici koji pružaju određene usluge plaćaju državi poreze i rade legalno. Samo tako će u budžetu biti novca za plate nastavnika, doktora policajaca ili za izgradnju bolnica, škola, puteva...", objašnjava sagovornik Blica.

Organizatori nagradne igre su Vlada Srbije, NALED, Poreska uprava i Državna lutrija Srbije. 

  • Šalj'te novce...

    25.10.2016 21:11
    Niste valjda mislili da skupljaju novce da nama bude bolje u Srbiji? Ono kao, veći budžet.
    Plati da ti se vrati? Da, naročito Vojvodina ima iskustva sa plati da ti se vrati.
    Koja pametnica im je smislila reklamu? Ya Vojvodinu su trebali sasvim drugu.
    Recimo "Plati možda ti se i vrati."
    To im malo novca u deželi, žele da još više šalju Pariskom i Londonskom klubu prebogatih čika.
    Dok ovo zaista ne postane država, nikom neću da tražim račun, a kamoli učestvujem u igrama za Beograđane.
    Čitavo ovo jadno i nepromišljeno vođenje te akcije pokazuje stvarnu neškolovanost i neobučenost vlasti, koja misli da je imanjem državnog posla dovoljno mrdnuti malim prstom i posao je gotov.
  • Momir

    25.10.2016 18:46
    nesto smrdi u drzavi srpskoj
    jao bre, nisu jos ni poceli, a vec su se izblamirali! Nemaju budzet za glavne nagrade, sramota!
  • Dule

    25.10.2016 17:29
    A sto ne stan u Novom Sadu? Voleo bih takve savesne gradjane da imam u komsiluku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.