Dogovor Vlade i MMF-a o povećanju penzija

Nakon sedam dana intenzivnih pregovora i današnjih dvočačasovnih razgovora, postignut je dogovor Vlade Srbije i misije MMF.

Predstavnici Vlade su postigli dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i davanjima za penzionere.

Na prvu Vladinu ponudu od pet odsto, MMF je stavio veto. Sindikalci su sa druge strane zahtevali deset odsto, a stručnjaci su istakli da je kompromis moguć, ali da će to biti borba za male procente.

Međunarodni monetarni fond je nakon detaljne revizije pohvalio dobre rezulate koje je Srbija postigla i istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno. Podsetimo, Srbija je sa MMF-om zaključila standbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović održaće sutra tim povodom konferenciju u Vladi.


 

  • Narod ko stoka

    30.10.2016 07:45
    Stiže milostinja jednoj uništenoj državi kako bi preživela a sada ćemo da se sludimo od hvalospeva našeg "dear lider" kako je on za svu dobrobit zaslužan.

    Kao da smo ozbiljna država u razvoju a ne geto.
  • VladaN

    30.10.2016 00:57
    @Miki
    Miki n. s.... Pozdrav iz NS.
  • Miki

    29.10.2016 18:05
    Kad se dobije priznanje od institucije kao što je MMF, onda je svima jasno da idemo u pravom smeru i da tako treba da nastavimo. Sve pohvale za rad vlade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.