Stefanović: Deo oružja sa ratišta u Hrvatskoj i BiH

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se rezultati DNK analize kada je reč o oružju nađenom u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, još čekaju.

"Ono što smo utvrdili jeste poreklo jednog dela naoružanja. Naime, deo ručnog bacača dolazi sa jednog dela hrvatskog ratišta, a dve bombe sa ratišta iz BiH, u blizini Sarajeva. To su prvi podaci, radićemo dalje, da otkrijemo koja su lica mogla da dođu u posed ovog oružja. Večeras ćemo znati da li uošte ima DNK tragova, kakvih i da li možemo da ih uporedimo sa nekim u bazi", rekao je on za televiziju "Prva".

Ministar je dodao da će rezultati DNK analize biti delimično objavljeni javnosti, u konsultaciji sa Tužilaštvom, kako se ne bi naškodilo istrazi.

"Ovo što se dogodilo nema veze sa ličnim obezbeđenjem premijera, ono je odlično, već sa obaveštajnom i kontraobaveštajnom službom", precizirao je Stefanović.
 

  • oruzje

    31.10.2016 12:14
    oružje...
    Pošto više ne pominju "blindirano vozilo" rado bih ga preuzeo ako im ne treba.
  • Vojvosadjan

    31.10.2016 10:23
    Kad vidim sliku ove persone ciji je nadimak Slina.. Sve mi je jasno gde zivim i cemu mogu da se nadam sutra. Nazalost ni cemu.
  • OZNA

    31.10.2016 07:24
    Sasvim jasno da je u pitanju "čistka" u OB službama. Najevljena još pre neki dan sa nalaženjem "špijuna" koji nije još uhapšen! Ha-ha.
    Osim toga smešno:
    1. Znaju u roku odmah odakle je oružje, a ko su oni na Sava mali...
    2. Priča o nemogućnostiu uzimanja DNK sa oružja kojima su ubijeni gardisti na Topčideru, ovde ne važi?
    3. A tek "intuicija" premijera o lokaciji ostavljenog oružja?
    4. Nađena municija nepoznatog kalibra (ili čega već?)? Naravno da dr o tome nema pojma. Što ne pitaju balističare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.