Železnice apeluju da se poštuje signalizacija na pružnim prelazima

Preduzeće Infrastruktura Železnice Srbije apelovalo je danas na učesnike u saobraćaju da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i vozova.
U saopštenju se podseća da se 99 odsto nesreća na pruzi i putnim prelazima dešava isključivo zbog nesavesnog ponašanja vozača i neopreza pešaka.
 
To preduzeće je upozorilo da pruga i vozovi ne smeju biti igrališta za decu i naglasili da vozači često previde da je zaustavni put voza od 700 do 1.000 metara, odnosno da voz ne može u trenutku da zakoči.
 
Od ukupno 2.158 putnih prelaza u Srbiji, 20 odsto je obezbeđeno savremenom signalno-sigurnosnom opremom, a ostalih 80 odsto znakovima drumske signalizacije, što znači, kako navode, da nema neobezbeđenih putnih prelaza. Dodaje se da u slučaju kvara rampe bezbednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena, jer se saobraćaj vozova obavlja u skladu s važećim železničkim propisima.
 
Infrastruktura Železnice Srbije apelovala je i na škole da edukuju đake o pravilnom i bezbednom ponašanju i podsetila da je započela akciju "Oprez! Izaberi život" po osnovnim školama širom Srbije.   
  • w

    08.11.2016 10:18
    Koju signalizaciju??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija