EPS prodaje "audije" zbog kojih je bivši direktor dobio otkaz

Elektroprivreda Srbije prodaje dva luksuzna "audija A6 TDI kvatro" koje je kupio bivši direktor Aleksandar Obradović, a košta su čak 100.000 evra.
Kako piše "Blic", automobili su procenjeni na po 38.049 evra, ali neće moći da se kupe pojedinačno, već samo u paketu sa još 33 vozila visoke kubikaže čijom će se prodajom, po principu staro za novo, nabaviti 21 novo vozilo srednje klase. 
 
Tako će, pored dva "audija", EPS ostati i bez još osam automobila iste marke, jednog "leksusa", BMW-a, "forda", "opela", kao i bez 19 "škoda". Njihova ukupna procenjena vrednost je 248.073 evra. Koliko će morati još novca da se doda za 21 novo vozilo srednje kubikaže, neizvesno je jer je tender u toku.
 
Prema zahtevima tendera, dve limuzine koje su namenjene za generalnog direktora i njegovog zamenika biće u rangu "škode superb", do 2.000 kubika, s motorom snage 150 konja, čija cena ne prelazi 30.000 evra. Nabaviće se sedam automobila kubikaže do 1.600 kubika, sa 85 konjskih snaga i 12 vozila male kubikaže sa snagom motora od 70 konja. 
 
Prema neimenovanom izvoru "Blica" iz EPS-a, odustalo se od toga da se "audiji" prodaju zasebno.
 
"Nadzorni odbor odbio je u maju da se dva "audija" vredna skoro 100.000 evra prodaju i kupe terenska vozila, što je predložio Milorad Grčić jer je procenjeno da bi šteta bila velika zbog umanjene cene. Sada je napravljena drugačija kalkulacija", kaže izvor lista.
 
Ova saznanja indirektno je potvrdio i sam v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.
 
"Tačno je da je tender raspisan za nabavku 21 vozila, ali po principu staro za novo. Mi 35 starih automobila visoke kubikaže prodajemo, a procena je da ta transakcija EPS-u donosi korist. Samo na uštedi po osnovu taksa za registraciju možemo da kupimo dve nove "oktavije" godišnje sa srednjim nivoom opreme. Tu su i dugoročni benefiti jer pri servisiranju izbegavamo manipulativne radnje pošto smo definisali da se nakon dve godine korišćenja vozila menjaju. Po tom osnovu uštede su enormne, odnosno nekoliko miliona evra", kaže Grčić za "Blic".
 
Podsetimo, Aleksandar Obradović smenjen je sa mesta direktora EPS-a, a povod za to je bila upravo kupovina dva "audija".
  • goxy

    09.11.2016 17:02
    Da je sreće i ministri i direktori javnih preduzeća bi isključivo vozili FIAT 500L...
    A u Audi sednu privatno, o svom trošku, pa ih menjaju i rasprodaju svake godine, niko im ne brani :)
  • Nebojša

    09.11.2016 13:12
    Montaža
    Očigledno je da je namontirano za nekog velikog igrača jer niko normalnma ne bi prodavao u kompletu sva vozila nego na licitaciji pojedinačno sva vozila i dobilo bi se više para.
  • Milan

    09.11.2016 10:46
    Strasno i katastrofa
    Ovo je smesno i tuzuno... Sada kao prodaju kola... Pricaju kako imaju viska zaposlenih.. A pre mesec dana predsednik mesne zajednice kovilj poljoprivredni tehnicar je zaposljen u eps i jedan audi stoji kod njega... a i jos jeda predsednik mesne zajednice je tu od pre mesec dana... pa kako to se zaposljava kada traje zabrana jos a i imaju viska... bruka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija