Zbog poplava evakuisano 39 osoba, situacija se stabilizuje

Od početka perioda obilnih padavina evakuisano je ukupno 39 osoba, novih evakuacija nema i situacija se kreće u pravcu smirivanja.
To je izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić. 
 
"Ono što mora da se zna - uglavnom u svim branjenim delovima, situacija je potpuno pod kontrolom. Mi pomažemo tamo gde su nebranjeni delovi, da se eventualno evakuišu ljudi, njihova imovina", rekao je Marić za Pink. 
 
On je dodao da je vanredna situacija proglašena u Prokuplju, da je u delu teritorije Sjenice još uvek na snazi, dok se situacija u Tutinu i Sjenici stabilizuje postepeno, nema novih evakuacija, ugroženih objekata, ide se u pravcu smirivanja, te da su dodatne snage upućene u Leskovac i Prokuplje, 
 
"Posmatraće, biće na terenu, obilaziće potencijalno ugrožena domaćinstva, dok god ne dođe do prestanka padavina. Svi naši kapaciteti su na terenu, ispratićemo ovo do kraja", rekao je Marić. 
 
Što se tiče odrona i klizišta, to je, smatra Marić, neminovno kada su u pitanju ogromne količine padavina, navodeći da je palo skoro 80 litara kiše po kvadratnom metru na Kopaoniku, a vrlo slično je i u Vranju. 
 
Ponovio je da se nakon sledeće noći očekuje prestanak padavina i smirivanje situacije.
  • Nedeljković

    09.11.2016 10:39
    Stanje neporomenjeno
    Na terenu ništa novo, ni nasipi, ni obale, ni produbljavanja korita reka i potoka!
    A "država" i dalje otima za odvodnjavanje! Uredbom su za 2015 i 2016.g za građevinsko zemljište u Vojvodini povećali naknadu ZA 20(DVADESET) PUTA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.