U sredu po 5.000 dinara za penzionere

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara koju je penzionerima obećao premijer Aleksandar Vučić, najverovatnije će biti isplaćena u sredu, 23. novembra.
Kako navodi "Blic", taj novac će u istom iznosu primiti svih 1.741.112 najstarijih građana, a za te namene potrebno je da se obezbedi oko osam milijardi dinara.
 
Ova pomoć dogovorena je sa predstavnicima MMF-a, jer je procenjeno da je stanje srpskog budžeta znatno iznad projektovanog.
 
"Blic" dodaje da je već dat nalog PIO fondu da uradi obračun i da je gotovo izvesno da će se sve završiti početkom naredne nedelje.
 
Kako se navodi, razlog za ovakvu odluku premijer obrazlaže time da je svim najstarijim građanima važno da se kućni budžet popravi do Nove godine, jer je povećanje penzija od 1,5 odsto planirano za sledeću godinu.
  • Oteto

    17.11.2016 21:43
    Ivan
    Poslaću Vam broj računa mog komše.Ima 62 godine života i 39 godina staža, a nema penziju , već 2 godine čeka,zbog povećane starosne granice za ostvarivanje prava na penziju.
    Pošaljite njemu,njemu je više oteto nego Vama.
  • Ivan

    17.11.2016 19:15
    N ŽELIM TIH 5.000 DINARA
    Ne želim tih 5.000,00 dinara koje je OBEĆAO PREMIJER! Hoće li on to platiti iz svog džepa kada može tako da obećava?
    Lako je tuđim k....m gloginje mlatiti!
    Prvo neka vrati protivustavno oduzetu i radom stečenu imovinu nas penzionera!
    Molim da objavite broj računa na koji mogu da vratim novac.

  • Opštenarodno veselje

    17.11.2016 17:31
    Čujem da je za 29.11.2016-te u 12:00h kod MIletića zakazano igranje Užičkog kola, povodom
    ove sretne zgode, a i još koječega.
    Takođe, penzioneri smišljaju i veče poezije, sa čitanjem prigodnih oda novom svetskom poretku i njegovim vođama i službenicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.