Fotografija zločina Arkanovih "Tigrova" među 100 najuticajnijih u istoriji

Američki časopis "Time" izabrao je 100 najuticajnijih fotografija svih vremena, na kojima su događaji koji su obeležili istoriju u poslednjih 150 godina - od naučnih dostignuća do strahota rata.
I svakodnevne sitnice zabeležene su na neobičan način, poput kapljice mleka ili novorođene bebe.
 
Među najuticajnijim fotografijama su i one koje prikazuju ratove - od Američkog građanskog rata, preko niza fotografija iz Drugog svetskog rata, Vijetnamskog rata, pa sve do poslednjih ratnih sukoba. Na listi se našla i fotografija snimljena u proleće 1992. u Bosni i Hercegovini.
 
Američki fotoreporter Ron Haviv, 31. marta 1992. godine, snimio je pripadnika Arkanovih "Tigrova", Srđana Golubovića, kako udara ubijene civile u Bijeljini. Ova fotografija osvanula je na naslovnicama svetskih medija.
 
Havivov rad korišćen je na suđenjima u Hagu.
  • G

    23.11.2016 12:09
    @svetlana - hoćete li, molim vas, "gospođo" da navedete prvo kome se tačno obraćate, i citirate kako je taj na ovim stranama "opravdavao zločine u ime tzv. srpstva"? Da li "poštovana gospođo" znate da je mentalni poremećaj kada vidite nešto što ne postoji?
  • Draga

    23.11.2016 08:58
    Tužno
    Slika je strašna, ne opravdava počinjeno nikakav drugi zločin suprotne strane ili ma koje druge strane. Rat je gadna stvar za sve (sem ovih "junaka"). Ono što mene dodatno boli je to što ovde niko nije odgovarao za to, što ne čudi, jer je na vlasti onaj ko je u tome svesrdno učestvovao. Još jedna stvar mi strašno smeta - satanizacija srpskog naroda generalno, ne ožda toliko zbog zločina, koliko zbog užasne politike i prodanih političara za smrdljivu fotelju (i debele pare). O nama, kao Srbima, naciji, kulturi, slici koju treba da imamo u svetu, ti isti političari ne razmišljaju. A oni su jedini uzrok i krivci svemu tome, političari sve tri strane. Bar Arkan više nije među nama...
  • svetlana

    23.11.2016 08:30
    Pitanje za patriJote
    Vi koji opravdavate zločine u ime tzv. srpstva, zar je moguće da vam je važnije biti Srbin nego biti Čovek ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.