Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića iz Skupštine

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika Srpske napredne stranke Marijana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i "korišćenja teško bolesnog deteta za politički obračun sa opozicijom".
"Posle uvrede drugog narodnog poslanika sa teško bolesnim detetom, jedina prava mera koja Rističeviću sleduje je izbacivanje iz Narodne skupštine. Mora se stati na put političkim huliganima kako se uvrede na račun drugih poslanika opozicije ne bi nastavile", rekao je Obradović
 
Rističević je u četvrtak u Skupštini Srbije rekao da Demokratska stranka danima vodi kampanju "nećemo da se lečimo SMS porukama", dok je na Tviteru napisao: "DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju", što su osudli poslanici opozicije.
 
Rističević je juče u Skupštini Srbije kazao da su delovi njegovih izjava "izvučeni iz konteksta", ali i da je spreman da se izvini.
 
Obradović je u današnjem saopštenju rekao da Maja Gojković "teško krši parlamentarna pravila i unosi haos u rad najvišeg državnog zakonodavnog doma".
 
Obradović je istakao da Maja Gojković "jedan aršin ima prema poslanicima vlasti, a potpuno drugi prema poslanicima opozicije - kojima isključuje mikrofon dok govore, ne daje replike i kažnjava ih opomenama i isključenjima sa sednice".
 
Jučerašnje sednica skupštine bila je na ivici incidenta, zbog čega je prekinuta. Trebalo bi da se nastavi u utorak.
  • Miki

    20.11.2016 10:53
    Dveri su nešto najgore što smo mogli pustiti u Skupštinu! Oni prvi treba da lete van, a ne da još nešto traže!
  • Mija zmija

    19.11.2016 16:43
    ccccc
    Valjda treba izbaciti one koji pljuju i psuju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija