Vlada proglašava Deceniju preduzetništva

Vlada Srbije će posle godine preduzetništva u 2016, proglasiti i Deceniju preduzetništva u periodu od 2017. do 2027. godine, najavio je ministar privrede Goran Knežević.
On je dodao je cilj da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi. Takođe, kako je najavio, vlada će dodatno pomoći i sektor informacionih tehnologija.
 
"Idemo u pozitivnom smeru, Srbija je na dobrom putu i očekujem dobre rezultate", rekao je Knežević.
 
Knežević je rekao da ministarstvo privrede ima veoma povoljne programe za IT sektor i da će nastaviti da subvencioniše i pomaže i mala i srednja preduzeća.  Podsetio je da je formiran poseban fond od 10 miliona evra koji će biti namenjen za edukaciju i obuku novih IT stručnjaka, precizirajući da je Srbiji potrebno oko 15.000 radnika u tom sektoru svake godine. 
 
On je rekao da će to ministarstvo finansirati IT kompanije, od startap kredita do nabavke opreme, čak i nepovratnim sredstvima, dodajući da je ove godine odvojeno 560 miliona evra, a sledeće godine očekuje najmanje toliku sumu. 
 
"Od ljudi očekujemo da konkurišu, da se raspituju, jer ima mnogo sredstava koja nisu bila iskorišćena ove godine", kazao je Knežević. 
 
  • Grgolj

    19.11.2016 22:23
    Treba proglasiti deceniju robolvlasništva. Dičimo se svakim novim inostranim investiranjem, a zapravo je reč o porobljavanju vojvođanskih njamba-njamba urođenika koji će crnčiti za ponižavajuću nadnicu, dok će Švaba (ili ko već) puniti evrima svoju zadnjicu.
  • Pićuka

    19.11.2016 18:19
    E je..ga, a ja baš zatvorio firmu.
  • Joka

    19.11.2016 17:14
    Bolje nista da ne rade i proglasavaju jer cega se uhvate ode gde ne treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija