Ljajić: Brz internet u svakom domu u Srbiji do 2020.

U naredne četiri godine svako domaćinstvo u Srbiji trebalo bi da ima pristup brzom internetu, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Kako kaže, ukoliko se taj ambiciozni cilj ostvari, povećaće se BDP za jedan, odnosno 1,5 odsto.
 
Kada je reč o upotrebi IT tehnologija u Srbiji postoji konstantan blagi rast, pa je tako broj domaćinstava koja poseduju računar dostigao 65 odsto, onih koja imaju internet priključak 64 odsto, a priključak za brz internet 58 odsto. 
 
"U Srbiji internet svakodnevno koristi 3,1 milion stanovnika, što je za 150.000 više nego prošle godine i po globalnim listama Srbija se u ovom sektoru nalazi na blizu 50. mesta", rekao je Ljajić. 
 
On je poručio da to nije dovoljno, jer postoji potencijal za rast. 
 
"Naš osnovni cilj je uspostavljanje širokopojasne telekomunikacione mreže. Taj cilj je iznet u reformskom programu Vlade i to je jedna od ključnih mera. Želimo da do 2020. svako domaćinstvo ima pristup brzom internetu", rekao je Ljajić. 
 
Ministar je dodao da to nije lako ostvarivo, ali da je moguće uz pomoć IT zajednice i privrede. 
  • radnik

    22.11.2016 15:47
    A kada ce povecati plate ?
  • Milan

    22.11.2016 13:20
    "katica za sve"
    po običaju lupeta o stvarima koje ne poznaje!
  • /

    22.11.2016 13:09
    /
    a po ceni?
    bez tv,?
    sa monopolom bate brez lk?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija